Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Restavracija Amon, Olimje

Gostinski lokal na Kozjanskem
12. november 2013
št. ogledov: 4461

Restavracija Amon
Olimje 24, 3254 Podčetrtek

Smerokaz

zavijemo v Podčetrtek in potem levo proti Olimju, kmalu uzremo prvi Amonov kažipot

Kontakt

■ tel. 03 818 24 80
info@amon.si

Odprto

NON STOP, od nedelje do četrtka od 12. do 22. ure, petek in sobota od 12. do 23. ure

Kuhinja

slovenske jedi iz ekoloških sestavin

Ocene

Nedelo, marec 2017 (4/6); Mladina, 2006 (3/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Imajo pečenega kopuna na ajdovi kaši z jurčki in srnino stegno v divjačinski omaki s hišnim fragamayjem in sirovimi štruklji... Seveda, tudi kopun je posebnost, a kaj, ko mu čakanje zaradi preširokega jedilnika lahko izsuši tako zaželeno sočnost, da tudi kaša ne pomaga ... Iz bio pirine moke so ravioli, polnjeni s kozjim sirom s kmetije Mijot – Poljane. Spomladi imajo v nadevu še špinačo, zdaj pozimi pa črne tartufe... T-kosti iz zadnjega dela hrbta, kjer se je ob rostbifu drži še lep kos pljučnega fileja. Namesto ocvrtih so bile na velikem pladnju, ki je nahranil dva, pečene šitake, ob omaki, ki jo je dalo le meso, brez vpliva bbq-industrije, pa tudi krema pečenega jabolka in kutine iz domačega sadovnjaka. Končno meso brez modnega marketinga, zato pa le dobro uležano in pravilno pečeno...« (Nedelo, 2017)
■ »... Veliko sočneje se odreže debel in strokovno pečen, okusen biftek, veliko več slin se pocedi ob kožici pečene race, ob kapitalnih ocvirkih, ki žlahtnijo mlince ali ob rdečem zelju, medtem ko lahko telečja zarebrnica služi edinole za trening čeljustnega mišičevja. Ampak kdo, posebej v luči ranga restavracije in golfistične klientele, zmlati tolikšne porcije, kdo pokonča cele pol race? Kot kaže očitno neskladje med kakovostjo in ceno, s katero Amon prav gotovo ne more vabiti okoličanov, ni edino, ki vlada domačiji. Ma, tudi če oblečeno jabolko Vital zaudarja po fritezi - glavno, da se imamo radi...« (Mladina, 2006) 

Cene

hladne predjedi 6,90–10,70, juhe 3–4, tople predjedi 8–11,50, glavne jedi 11,40–22,40, sladice 3,10–5,60; 4-hodni bio meni 20 evrov 

vino

■ začelo se je z lastnimi vini iz šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša in samo z njimi se tudi nadaljuje, v gostilni in trgovini
■ iz lastne kleti, odprt chardonnay, aromatični sauvignon, modra frankinja in Amonov izum, fragamay ter buteljke, tja do poznih trgatev (2006)

Drugo

hotel z eko posteljami; vinarstvo; golf igrišče z 9 luknjami

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki