Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Restaurant & lounge bar Casa Nostromo, Piran

  Gostinski lokal v Piranu
  22. februar 2010
  št. ogledov: 2652

  Restaurant & lounge bar Casa Nostromo
  Tomšičeva 24, Piran

  Smerokaz

  na začetku piranskega mandrača; če niste domačin, parkirajte na Fornačah, naprej pa peš ali z brezplačnim busom

  Kontakti

  ■ 030 200 000
  piranjein@gmail.com

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 22. ure

  Kuhinja

  sodobna, morska

  Ocene

  Mladina, september 2015 (2/5); Nedelo, april 2014 (4/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Tudi različica s piranskim brancinom je nosila enako cenovno oznako, a je bila daleč najboljša jed onega dne: lepo začinjena s svežim peteršiljem in citrusi, podložena s hrustljavimi tankimi rezinami kumare in z umamijastim dodatkom iker je kazala, kaj bi Casa Nostormo rada in lahko bila. Če... Če se ne bi izkazalo, da sploh – razen na jedilnem listu – nimajo krompirja (?), da je pikantna omaka, s katero opremijo marinirane sardele, pravzaprav le velika luža olivnega olja z nadrobljenim suhim peperončinom in da so fuži – eni postreženi z okusnimi in sočnimi škampovimi repki, drugi pa z dondolami – že res domači, a narejeni iz preveč na debelo razvaljanega testa, da bi nam šli resnično v slast. Glede na afiniteto do spektakla smo se kakšne posebnosti nadejali pri škampih s čilijevo omako, ki se je potem izkazala za še eno z zdrobljenimi sušenimi feferoni ojačano povprečnijo, v primerjavi s katero je bila na žaru popečena hobotnica z na hitro sotirano zelenjavo že pravi presežek...« (Mladina, 2015) 
  ■ »... Tudi Nostromo ima kot druge piranske gostilne, ki prav tako namakajo noge v morje, ribe, rake, školjke, od domačega narezka do divjačinskega golaža, a tukaj se podobnost konča. Mala restavracija je pravzaprav butik, ki se ne puli za goste, temveč za sestavine – da so lokalne, sveže, iskrene... Škampi so tako sveže surovi, da sicer niso več v morski vodi, a še vedno – na njej. Medtem ko drugi v Piranu škampe odmrzujejo, Dimitrić raje zamrzuje morsko vodo. Zajame globoko, da ujame še nekaj kamnov z dna, nato pa na slani led položi surove škampove repe. In čisto nič več – razen zelenih okraskov in redkvičinih tankih kolobarjev – niti ni potrebno! Surove so tudi jakobove pokrovače, ki se zgolj prepolovljene kopajo v Lisjakovem deviškem olju. Prav zanje kuharju največja pohvala! Če so škampi dovolj sladki, da so najboljši sami, in je brancinov karpačo dovoljeno položiti na rukolo, če ga le znaš zrezati na sašimi, pa je velika stvar, vredna vpisa med piranske znamenitosti, nedolžnim kapesantam poiskati takšno divjo spremljavo! Radič in kapre... Takšen lastnoročno nabran pesto potem ni noben genovese, temveč domača posebnost, ki se z gorčičnim okusom maže na opečenec, da hrustlja ob mehkobni goloti surovih školjk...« (Nedelo, 2014)

  Cene

  ■ za predjed, glavno jed in sladico se v Casi Nostromo račun hitro zavrti preko številke 50 evrov (Mladina, 2015)
  ■ hladne predjedi 8 do 25, juhe 3 do 9, tople predjedi 7 do 14, glavne jedi 16 do 34, sladice 3,5 do 4,50; 6-hodni degustacijski meni 48 evrov (2014)

  Vinska karta

  na vinski karti je 75 etiket primorskih vinarjev, tudi iz hrvaške Istre in Italije; za hišne polnitve skrbijo Boris Lisjak ter Elvir in Valter Pucer; najbolj priljubljeni (na kozarec) so Valter Sirk, Korenika Moškon, Ščurek, Venica (Italija) in Kozlović (Hrvaška)

  Drugo

  Cafe Teater

  Opombe

  za gibalno ovirane ni preprek 

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.189
  receptov