Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Pristava Lepena

  Gostinski lokal v Lepeni
  29. avgust 2012
  št. ogledov: 2238

  Pristava Lepena
  Lepena

  Smerokaz

  med Vršičem in Bovcem ni težko najti doline Lepena, do Pristave pa nas z glavne ceste popelje lepo viden smerokaz

  Kontakt

  ■ tel. 05 388 99 00; 0 41 671 981
  pristava.lepena@siol.net

  Odprto

  poleti NON STOP; od 8. do 21. ure zaprto
  jeseni, pozimi, spomladi

  Kuhinja

  ob odprtem ognjišču; domač kruh; bovški in kozji sir, slana skuta, domača pašta; v sezoni lisičke; jagnječja stegna, svinjske in telečje krače, biftki; bovški krafci in ajdovi štruklji

  Ocene

  Nedelo, avgust 2012 (3,5/6); Mladina, 2007 (4/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...Da Pristava Lepena ni le sezonska najemniška zgodba, temveč je v senzibilnem kuhanju Sebastijana in prešernem gostoljubju njegove Andreje dolgoročna navezanost na ta najbrž najlepši konec najlepše dežele, se strinjajo njoki v omaki divjega prašiča. Dobri njoki, okusna omaka, sočno meso, vroča žlica, vonjave okrog nosa. Si lahko želite še kaj lepšega....Odojek, pravzaprav mlad pujs v omaki belega fižola s kruhovim cmokom. Chef ga je dolgo kuhal v vakuumu na nizki temperaturi in ga na koncu le hitro popekel do nežne hrustljavosti. Vratovina mu je bila hvaležna, s tem pa tudi jedec, ki ob takšni jedi ni bil le turist ali izletnik, pač pa tudi dobrojedec. Zunaj zapečen, v sredici pa prijazen, prav nič masten, z rahlo noto dima, na primerni in kremni podlagi iz belega fižola, ki ji je zmanjkalo le nekaj več kapelj naravne omake...« (Nedelo, 2012)
  ■ »... Toliko, da sam mesi kruh in pašto, tudi špinačne raviole, ajdove štruklje in imenitne bovške krafce, s suhim sadjem polnjene podobnike klocavih nudeljnov, ki pa jih tu, drugače kot pregnani Korošci, ne belijo z ocvirki, temveč le z maslom. Na Pristavi se lahko seznanite z izdelki bližnjih sirarjev, v špajzi pa se najde tudi kaka rezina salame ali pršuta, ki nista videla police v trgovini. Čeravno smo Ilovarjevi že okusili prepričljivejše juhe, pač dolgo ne pomnimo tako slastnih lisičk, kakor smo jih tu zmazali z žara, pa tudi biftek, v katerega smo se zaljubili, ko se je še cedil pri sosednji mizi, je eden ustreznejših predstavnikov svoje vrste severno od Dragonje. Verjetno bi na Pristavi, v kateri zlahka preživi vsak vegetarijanec, zelo ustregli ljubiteljem svežega sočivja, če bi se odrekli solatnemu baru...« (Mladina, 2007)

  Cene

  hladne predjedi 8 do 10, juhe 4 do 4,50, testenine in rižote 9 do 14, glavne jedi 14 do 30, sladice 4 do 5 evrov (2012)

  vinska karta
  malo so vina sicer že v letih, a vseeno je takšna vinska ponudba zanimivih letnikov in iz njih izbranih (slovenskih) vin le v malokateri slovenski gostilni. Če k temu dodamo še široko ponudbo na kozarec in zelo prijazne cene vin, potem je v Lepeni potrebno – prespati! Število vinskih etiket: 120. Hišni vinar Danilo Mavrič; najbolj priljubljeni: Mavrič, Edi Simčič, Širca, Četrtič, Movia. Pribitek na ceno, zeleni sauvignon Mavrič 17, pri vinarju 10 evrov. (2012)

  Drugo

  prenočišča, (pol)penzion; jahanje; bazen, savna, fitnes; aktivni dopust; gl. tudi video predstavitev

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov