Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Pri Boštjanu, gostilna

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji, kjer postrežejo tudi jedi iz krušne peči
20. januar 2007
št. ogledov: 5690

4220 Škofja Loka, Križna Gora 8a

smerokaz

iz središča Škofje Loke se ob znaku za Križno goro obrnete v klanec in peljemo do vrha; gostilna je sredi vasi

Kontakt

■ 04 510 33 20
gostilnapribostjanu@gmail.com

Odprto

sreda in četrtek, od 10. do 22. ure; petek in sobota; od 10. do 24. ure

Zaprto

ponedeljek, torek

Kuhinja

slovenska, domača

Ocene

Finance, 2009 (4,9/10); Mladina, 2004 (4/5); Nedelo, 2002 (4/5; dostop do ocene na Delovem portalu je onemogočen)

Izvlečki iz ocen

■ »... Sklep. Sladice (skutne palačinke iz krušne peči in štruklji z orehi) so bile odlične, vendar je bil končni vtis tudi za ljubitelje avtohtone slovenske kulinarike precej zamegljen. Boštjan največ posla naredi za konec tedna in takrat z domačnostjo in pristnimi materiali žal ne more prehraniti vseh množic, željnih velikih porcij za nizke cene. Verjamem pa, da bi ob koncu tedna boljše jedli kot v času našega obiska, saj bi bile vse jedi sveže. Se pa še vedno trudijo in znajo narediti več kot dobro. (Finance, 2009)
■ »...Boštjan k temu, da ponudi sočno svinjsko pečenko, kljub kvantiteti redko udari mimo s prikuhami, med drugim ponudi sveže dušeno korenje, izvrstno kislo repo in lepo očebuljen restan krompir, njegovi mesni žlikrofi pa bi se morda nekoč lahko merili tudi s Škrubijevimi. Kvintetu se je na koncu smejalo tudi zaradi kaj fletnega Mavričevega caberneta sauvignona, vrh vsega pa so kot ata na mamo sedli vsaj sveže ocvrt, niti malo masten bob, jabolčni mousse in orehovi štruklji, če se je že fižolova torta izkazala za bolj plastično zadevo. Uspešno...« (Mladina, 2004)
■ »... Nauk: Vsekakor je Boštjan ena najbolj pristnih in prijaznih domačih gostiln, kar smo jih obiskali zadnje čase. Kdor dela, greši, zato ga tudi pri Boštjanu včasih kaj polomijo, vendar ni to nič tragičnega. Cene so zelo ugodne, lokacija pa kar nagovarja k temu, da se podate na izlet, ki vas bo zlakotnil, in potem si boste pri njih več kot lepo napolnili želodčke. Če obožujete dobro domačo gostijo, je obisk te gostilne skoraj nujen.« (Nedelo, 2002)

Opomba

Izbor najboljših gostiln v Sloveniji smo v uredništvu Gurmana pripravili za Kuharsko enciklopedijo, Založbe Modrijan.

Spletne povezave

Najboljše gostilne v Sloveniji 


© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki