Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Pri Boštjanu, gostilna

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji, kjer postrežejo tudi jedi iz krušne peči
  20. januar 2007
  št. ogledov: 5685

  4220 Škofja Loka, Križna Gora 8a

  smerokaz

  iz središča Škofje Loke se ob znaku za Križno goro obrnete v klanec in peljemo do vrha; gostilna je sredi vasi

  Kontakt

  ■ 04 510 33 20
  gostilnapribostjanu@gmail.com

  Odprto

  sreda in četrtek, od 10. do 22. ure; petek in sobota; od 10. do 24. ure

  Zaprto

  ponedeljek, torek

  Kuhinja

  slovenska, domača

  Ocene

  Finance, 2009 (4,9/10); Mladina, 2004 (4/5); Nedelo, 2002 (4/5; dostop do ocene na Delovem portalu je onemogočen)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Sklep. Sladice (skutne palačinke iz krušne peči in štruklji z orehi) so bile odlične, vendar je bil končni vtis tudi za ljubitelje avtohtone slovenske kulinarike precej zamegljen. Boštjan največ posla naredi za konec tedna in takrat z domačnostjo in pristnimi materiali žal ne more prehraniti vseh množic, željnih velikih porcij za nizke cene. Verjamem pa, da bi ob koncu tedna boljše jedli kot v času našega obiska, saj bi bile vse jedi sveže. Se pa še vedno trudijo in znajo narediti več kot dobro. (Finance, 2009)
  ■ »...Boštjan k temu, da ponudi sočno svinjsko pečenko, kljub kvantiteti redko udari mimo s prikuhami, med drugim ponudi sveže dušeno korenje, izvrstno kislo repo in lepo očebuljen restan krompir, njegovi mesni žlikrofi pa bi se morda nekoč lahko merili tudi s Škrubijevimi. Kvintetu se je na koncu smejalo tudi zaradi kaj fletnega Mavričevega caberneta sauvignona, vrh vsega pa so kot ata na mamo sedli vsaj sveže ocvrt, niti malo masten bob, jabolčni mousse in orehovi štruklji, če se je že fižolova torta izkazala za bolj plastično zadevo. Uspešno...« (Mladina, 2004)
  ■ »... Nauk: Vsekakor je Boštjan ena najbolj pristnih in prijaznih domačih gostiln, kar smo jih obiskali zadnje čase. Kdor dela, greši, zato ga tudi pri Boštjanu včasih kaj polomijo, vendar ni to nič tragičnega. Cene so zelo ugodne, lokacija pa kar nagovarja k temu, da se podate na izlet, ki vas bo zlakotnil, in potem si boste pri njih več kot lepo napolnili želodčke. Če obožujete dobro domačo gostijo, je obisk te gostilne skoraj nujen.« (Nedelo, 2002)

  Opomba

  Izbor najboljših gostiln v Sloveniji smo v uredništvu Gurmana pripravili za Kuharsko enciklopedijo, Založbe Modrijan.

  Spletne povezave

  Najboljše gostilne v Sloveniji 


  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.195
  receptov