Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Posestvo in restavracija Pule

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji, s petimi luksuznimi apartmaji in konji
20. avgust 2008
št. ogledov: 4850

Restavracija posestvo Pule
8231 Trebelno, Drečji vrh 16 smerokaz
i
z Mokronoga se usmerimo proti Trebelnemu, potem pa proti Drečji vasi

Kontakt

■ 07 34 99 700; 051 670 860, 051 373 662
info@pule.si odprto 
za v naprej rezervirane skupine in zaključene družbe 

zaprto

gl. odprto

Kuhinja

slovenska; domač kruh, kozji sir, goveji in gospodarjev scenosled, občasno gosi, race, divjačina, sladkovodne ribe in potočni raki; gl. standardni jedilni list

ocene
Nedelo, avgust 2012 (4,5/6); Nedelo, 2007 (5/5); Mladina, 2007 (4/5); gl. opombe 

Izvlečki iz ocen

■ »... Jelenov file, mariniran v portovcu in olivnem olju, je kuhar le nežno opekel in ga združil z lisičkami, ki so ohranile čvrstost in svežino zgodnjega nabiralčevega jutra. A zraven je bila še sled goste, kremne gorčične omake, ob kateri so zastrigla ušesa... Zato je bil bučkin cvet okusno polnjen s skuto, bučkami in parmezanom, položen na v maslu sotirane bučke in osvežen z nežnimi vrtnimi solatkami...« (Nedelo, 2012)
■ »... Za drugi, stalni meni, ki se mu reče govedina po cesarsko, pa je treba Pulam izkazati posebno čast, saj se v tako pretencioznih inštitucijah navadno ne upajo nuditi česa tako običajnega, kakor je goveja juha in v njej kuhano meso. Ko bi cenjeno bralstvo objedlo toliko oštarij, kolikor jih je objedlo Ilovarjevo omizje, bi se morali strinjati, da tako dobra goveja juha, kakor jo v bakreni kozici postrežejo v Pulah, nikakor ni nekaj običajnega. In da tako v sočen, zajeten kos izbranega kosa mesa, črnega krajca, ki se greje v juhi in ki se mu kasneje za glavno pridruži krasen pražen krompir, hren v omaki in dušena špinača, ugrizneš le malokje. Drugo je, koliko boste za elitno pogostitev in izbrano vino na koncu odšteli...« (Mladina, 2007)
■ »... Moje skromno mnenje: Glede na prikazano je jasno, da je treba Posestvo Pule zelo resno upoštevati v zgodbi slovenske enogastronomije. Jure Kapelar kot glavni arhitekt jedi, ki se na eni strani dotikajo slovenske tradicije, na drugi pa so sredi sodobnih kulinaričnih tokov, z Markom Jenšterletom sestavlja izjemno kreativen tim, ki mu je družina Anderlič omogočila, da svoje bogato znanje deli med radovedne in zahtevne goste...« (Nedelo, 2007)

Cene

hladne predjed 6 do 11, tople predjedi 8 do 12, glavne jedi 11 do 23, sladice 4 di 7 €; degustacijsmi mei (4 hodi) 45 €; (5 hodov) 54 €; tradicionalno pulsko kosilo (3 hodi) 23 € (2012)

Dodatna ponudba

■ luksuzno aparatmajsko naselje; številni aranžmaji; SPA
■ prostor za piknik
■ konjeništvo; na Posestvu Pule se lahko naučimo vseh veščin dresurnega jahanja, izvajajo lekcije vseh kategorij od A do S. Jahalni izleti v okolico: Mokronog, Škocjan, Šmarješke toplice. Za jahanje na terenu je potreben izpit jahač 2 in obvezno spremstvo; terenska ježa traja od 1 do 3 ur.
■ kolesarjenje; pohodništvo
■ Šmarješke Toplice, 12 km; Dolenjske Toplice, 25 km; Terme Čatež, 40 km 

opomba

■ Posestvo Pule je eno redkih starih in še ohranjenih slovenskih kmetij
■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

spletne povezave
■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki