Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Penzion in restavracija Tilia

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
  09. april 2009
  št. ogledov: 13

  Penzion in restavracija Tilia
  1230 Domžale, Čevljarska 5 

  Smerokaz

  iz Domžal zavijemo proti Jaršam

  Kontakt

  ■ 01 721 48 44
  tilia@siol.net

  Odprto

  od ponedeljka do sobote, od 12. do 22. ure 

  Zaprto

  nedelje in prazniki

  Kuhinja

  ribja; sredozemska

  Dodatna ponudba

  sobe

  Ocene

  Nedelo, 2008 (5/6); Nedelo, 2004 (4/6); Nedelo, 2002 (4-5/6); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Breda in Frenk Urbanija sta že stara gostinska mačka. Tilia že skoraj dve desetletji v glavnem z ribjimi jedmi zadovoljuje redne in izredne goste. Naš tokratni obisk je bil že tretji po vrsti. Prvič so dobili pet sončkov, pred štirimi leti štiri, zdaj pa nas je prvič osebno razvajal glavni chef Frenk... Moje skromno mnenje: Ne le da smo bili zares šokirani nad vrhunskostjo jedi, predvsem smo imeli prvič čast jesti tisto, kar pripravlja le chef. Frenk Urbanija je velik mojster sicer zlatih klasik sredozemske kuhinje, ki pa so vse pripravljene z veliko občutka za harmonijo. Kakšnih inventivnih prijemov pri Tilii ne boste doživeli, a jedli boste odlično...« (Nedelo, 2008)
  ■ »... Moje skromno mnenje: Tilia je še enkrat dokazala, da drži visoko raven in se od začrtane poti ne oddaljuje dosti. Vinska karta je pestra in vzorno zastavljena. Materiali (ribe in druge morske živalce) so prvovrstni in vsak dan sveži. Tisti, ki imate radi ribe v osnovnih vodah jadranskih evergreenov, boste z obiskom te restavracije zadeli v črno. Obisk toplo priporočam! (Nedelo, 2004)
  ■ »...Tilia je kar legendarna restavracija. V časih, ko slovenska kulinarika še ni bila tako na vrhuncu, kot je zdaj, so tam že pripravljali izjemne ribje jedi. Časi so se spremenili, toda Tilii je uspelo ohraniti visoko raven kakovostnega materiala, dobro pripravo in postrežbo... Nauk: Tilia vas v nobenem primeru ne bo razočarala. Tu boste dobili prvovrstnih morskih in drugih jedi na pretek. V glavnem se držijo klasičnih receptov, a izpeljejo jih hudičevo dobro. Pogrešali smo nekaj malenkosti, več znanja pri svetovanju z vini. Navdušeni smo bili nad škampovim koktajlom, škampi z njoki, morsko rižoto, žrebičkom na rukoli, pehtranovo palačinko...« (Nedelo, 2002)

  Opomba

  vidoe predstavitev
  ■ dostop do nekaterih ocen v medijih je izbrisan ali plačljiv

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov