Prijava

Penzion in restavracija Tilia

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
09. april 2009
št. ogledov: 18

Penzion in restavracija Tilia
1230 Domžale, Čevljarska 5 

Smerokaz

iz Domžal zavijemo proti Jaršam

Kontakt

■ 01 721 48 44
tilia@siol.net

Odprto

od ponedeljka do sobote, od 12. do 22. ure 

Zaprto

nedelje in prazniki

Kuhinja

ribja; sredozemska

Dodatna ponudba

sobe

Ocene

Nedelo, 2008 (5/6); Nedelo, 2004 (4/6); Nedelo, 2002 (4-5/6); gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... Breda in Frenk Urbanija sta že stara gostinska mačka. Tilia že skoraj dve desetletji v glavnem z ribjimi jedmi zadovoljuje redne in izredne goste. Naš tokratni obisk je bil že tretji po vrsti. Prvič so dobili pet sončkov, pred štirimi leti štiri, zdaj pa nas je prvič osebno razvajal glavni chef Frenk... Moje skromno mnenje: Ne le da smo bili zares šokirani nad vrhunskostjo jedi, predvsem smo imeli prvič čast jesti tisto, kar pripravlja le chef. Frenk Urbanija je velik mojster sicer zlatih klasik sredozemske kuhinje, ki pa so vse pripravljene z veliko občutka za harmonijo. Kakšnih inventivnih prijemov pri Tilii ne boste doživeli, a jedli boste odlično...« (Nedelo, 2008)
■ »... Moje skromno mnenje: Tilia je še enkrat dokazala, da drži visoko raven in se od začrtane poti ne oddaljuje dosti. Vinska karta je pestra in vzorno zastavljena. Materiali (ribe in druge morske živalce) so prvovrstni in vsak dan sveži. Tisti, ki imate radi ribe v osnovnih vodah jadranskih evergreenov, boste z obiskom te restavracije zadeli v črno. Obisk toplo priporočam! (Nedelo, 2004)
■ »...Tilia je kar legendarna restavracija. V časih, ko slovenska kulinarika še ni bila tako na vrhuncu, kot je zdaj, so tam že pripravljali izjemne ribje jedi. Časi so se spremenili, toda Tilii je uspelo ohraniti visoko raven kakovostnega materiala, dobro pripravo in postrežbo... Nauk: Tilia vas v nobenem primeru ne bo razočarala. Tu boste dobili prvovrstnih morskih in drugih jedi na pretek. V glavnem se držijo klasičnih receptov, a izpeljejo jih hudičevo dobro. Pogrešali smo nekaj malenkosti, več znanja pri svetovanju z vini. Navdušeni smo bili nad škampovim koktajlom, škampi z njoki, morsko rižoto, žrebičkom na rukoli, pehtranovo palačinko...« (Nedelo, 2002)

Opomba

vidoe predstavitev
■ dostop do nekaterih ocen v medijih je izbrisan ali plačljiv

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.447 receptov
Moja kuharica