Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Ošterija Žogica, Solkan

  Gostinski lokal v Solkanu
  23. junij 2011
  št. ogledov: 5084

  Ošterija Žogica
  Soška cesta 52, Solkan

  Smerokaz

  nad Sočo in pod regionalno cesto, takoj za Solkanom desno k hidroelektrarni ali peš pod starim solkanskim mostom

  Kontakt

  ■ tel. 05 300 52 40
  info@zogica.com

  Odprto

  NON STOP, od 11 do. 23. ure

  Kuhinja

  primorska, italijanska; gl. meniji s cenami; kosila in malice s ceno

  Ocene

  Mladina, februar 2012 (3/5); Nedelo, oktober 2011 (3/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... In smo krenili: s hrustljavim domačim kruhom in fletno račjo pašteto ter s sicer majhno, a gajstno morsko brusketo, v kateri se je zaznala lepo obdelana in frišna plava riba. Mesni oddelek se je nato zakopal v resno porcijo dišečega toča iz pečenice, ki je bil prelit prek skoraj puhaste bele polente, ribja divizija pa o preprostih širokih rezancih s pedoči ni znala povedati nič otipljivega. Smo pa zato eni in drugi navdušeno naskočili vsak svoj krožnik (upravičeno!) čislanega reguta/radiča, zabeljenega s pocvrtim šalamom in fažoli – preprosto, iskreno, vzorno! A nato se je ustavilo: jako aromatična priloga iz gomoljne zelene se je izkazala za prerobustno spremstvo elegantnemu nabodalu z lignji, napolnjenimi s škampovimi repki, lep kos dušenega govejega vratu pa je prišel le do slabe tri četrt poti do popolne mehkobe...« (Mladina, 2012)
  ■ »...Najboljši vtis so pustile štorovke. Slovenske gostilne se obnašajo tako, kot da v naših gozdovih rasejo le jurčki. Žogica pa je vzela sluzaste in spregledane štorovke ter iz njih skuhala omako, kot v kakšni smučarski bajti v Dolomitih. Nič ne de, če je bila polenta zanjo pretrda, samo da ni bilo nobenih mokastih in smetanovih popravkov. Seveda, štorovke niso jurčki, toda zato so iskrene. Ko so, so, in v Žogici ne le v kisu ter ozimnici. Saj je tudi drugo, kar so na veliko nosili mimo, prav spodbudno dišalo. Od krač do lignjev in tudi pice so bile lepo zapečene. Ko prideš v polno gostilno, pač ne listaš po jedilniku, temveč le pogledaš okrog sebe, kar so drugi naročili. Če vidiš, da strežejo panakoto v kozarcu za marmelado, jo hitro rezerviraš, da je ne bo zmanjkalo, zraven pa še tiramisu, saj nikoli ne veš...« (Nedelo, 2011)

  Cene

  ■ če v Žogici narajmate na kakšno specialko, se je nikar ne branite, sicer pa pričakujte, da boste za petrihtno mesno ali ribjo špuro odšteli 25 evrov (Mladina, 2012)
  ■ hladne predjedi 8– 12, juhe 3,50, testenine 8– 19, glavne jedi 8– 19, sladice 3– 5; 5-hodni ribji ali mesni meni 25 evrov; nedeljsko kosilo 12 evrov (Nedelo, 2011)

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.124
  receptov