Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Okrepčevalnica Čompa, Ljubljana

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
16. junij 2009
št. ogledov: 1986

Okrepčevalnica Čompa
Ljubljana, Trubarjeva 40

Kontakt

■ 040 799 334
mila.nikic@gmail.com

Odprto

od ponedeljka do sobote od 19. do 1. ure

Zaprto

nedelje in prazniki

Kuhinja

meso z žara

Ocene

Nedelo, junij 2015 (4/6); Mladina, marec 2011 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... »Čompa je največji mesni mojster v Ljubljani!« Tega si sam po enem (prvem, a ne zadnjem) obisku ne bi upal trditi, toda že to, da smo ga obiskali šele zdaj, dosti pove. Tisti, ki ga poznajo, ga skrivajo že 13 let! A ko je končno eden priznal: »Čompa je sinonim za meso!« so ušesa postala pozorna, še kar trije priznani slovenski chefi, neodvisno drug od drugega, pa so se izpovedali: »Kadar se mi zahoče debel kos mesa, grem k Prinčiču, ker se na meso nihče ne spozna kot on!«... Partnerka izdelovalca skorjic obvlada celo gostilno in vse jezike. Ko bo konec decembra na tej strani pregled kulinaričnega leta 2015, bo v rubriki o najboljši postrežbi Mila Nikić zraven! Tako suvereno lahko tako krvoločen lokal obvlada samo ženska, a le s talentom za krčmarsko komunikacijo. Nobenih zgodb ne pripoveduje... (Nedelo, 2015)
■ »...Ampak: umetnost iskanja, uležavanja in peke mesa vrhunskega izvora je gospodar, sicer osnovnošolski učitelj telovadbe, priteral do popolnosti. Prosto paseča se žrebeta mu v medgeneracijski solidarnosti priskrbita oče veterinar in sin mesar z Bloške planote, po junetino, ki je deležna enakega pašnega tretmaja, pa je menda treba (in se tudi gre) čez mejo, par sto kilometrov daleč. No, kaj malega je mogoče dobiti tudi med ogrevanjem žara na delovno temperaturo:... pa na debele kajle narezano mehko in sočno kravjo mozarelo, polito z olivnim oljem in balzamičnim jesihom, ki takoj dobi konkurenco s svojim gostejšim, starejšim in neprimerno boljšim žlahtnikom...”

Cene

hladne predjedi 6 do 12,50, tople predjedi 5 do 10, glavne jedi 10 do 25 evrov 

vinska karta
hišni vinar je Krapež (Vrhpolje, Vipava), vino najraje točijo v vrče, kdor pa hoče iz buteljke, dobi še: Štemberger (Šepulje, Kras), Renčel (Dutovlje, Kras), Kmetija Jogan (Pobegi, Istra), Bojan Ravbar (Dutovlje, Kras)

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki