Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Na Brinju, gostilna

Eden od slovenskih gostinskih lokalov, v katerem je kakovost najbolj zanihala, žal, navzdol
14. april 2006
št. ogledov: 3210

1000 Ljubljana; Vodovodna cesta 44 

Smerokaz

Vodovodna ulica gre ob Centralnem stadionu za Bežigradom in je vzporedna z Dunajsko

Kontakt

01 565 94 90

Odprto

od ponedeljka do petka, od 12. do 22. ure

Zaprto

sobota, nedelja, prazniki

Kuhinja

slovenska, italijanska; jedi z žara; sladkovodne ribe

Ocene

Finance, 2009 (5,1/10); Nedelo, 2004 (kuhinja 4/5; dostop do ocene na Delovem portalu je onemogočen); Mladina, 2004 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■»... Ko smo odhajali, smo se spraševali dvoje: ali je kakovost jedi v tej gostilni tako upadla ali pa smo mogoče mi z leti postali bolj izbirčni? Pa smo na koncu po temeljitem premišljevanju izbrali prvo. Žal...« (Finance, 2009)
■ »... Na Brinju je gostilna, kjer z obiskom ne boste brcnili v temo. Tisto, kar imajo, pripravijo dobro. Surovine so prvovrstne in njihova skrb za kakovost jedi je velika. Tudi cenovno je izredno ugodna. Obisk toplo priporočam, če vas dobi v roke Greti, pa boste sploh navdušeni!« (Nedelo, 2004)
■ »...Res je, da lahko uležan in debel biftek, iz katerega se ob razrezu pocedi vzorna količina soka, na Brinju prepečejo čez mejo – ziher je ziher – in da gre tenak, pretepen žrebiček niz golt le s spremljevalno omako, ampak Ilovarjev kvartet spričo tako slastnega pireja in hecnih rezancev z drobtinami, spričo svežih solat, solnograške jajčne perverzije in z zmiksanimi jagodami oslajenega sorbeta, težko tvega žal besedo. Namesto neprestanega širjenja kapacitet ter »bogatitve« ponudbe – stalna kakovost in mikro koraki v mikro oštariji z malce večjim poletnim vrtom. Se izplača.« (Mladina, 2004)

Dodatna ponudba

letni vrt

Opomba

Izbor najboljših gostiln v Sloveniji smo v uredništvu Gurmana pripravili za Kuharsko enciklopedijo, Založbe Modrijan.

Spletne povezave

Najboljše gostilne v Sloveniji 


© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki