Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Kitajska restavracija Kitajski vrt

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  26. maj 2005
  št. ogledov: 8276

  Kitajska restavracija Kitajski vrt
  1000 Ljubljana, Vodnikova 240

  Smerokaz

  iz središča Ljubljane se peljemo proti Šiški, potem pa zavijemo levo, proti Dravljam

  Kontakt

  01 507 12 45

  Odprto

  od torka do nedelje od 11. do 22. ure

  Zaprto

  ponedeljek

  Kuhinja

  kitajska, kantonska; gl. jedilni list

  Ocene

  Mladina, september 2013 (4/5); Nedelo, 2006 (4-5/6); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...Smo namreč kolebali ali so boljše s sezamom potresene in s sočno svinjino polnjene zlate mesne kroglice, izjemno usklajeno odišavljeni goveji žlikrofi z ingverjem in porom ali gre nemara v konkurenco najboljših uvrstiti še hrustljavih, s svinjino polnjenih ocvrtih cmokov in ocvrte rezine lokvanja, obložene z rakci? Toda ne! Tu so vendar še v sladko-kislo-umami eksplozijo fermentirane soje odeti sendvički iz med rezine pečenega jajčevca naloženo mleto mešanico rakcev in sipe pa rolice s sezamom in kozicami in še ocvrta različica rakovih žlikrofov z res krhkim hrustljavim testenim plaščkom. Skupaj z zaključno sladkobo, v sezamu povaljanih in z nutello polnjenih krofastih ocvrtih kroglicah pa je prišlo še spoznanje, da vendarle tudi v prestolnici obstaja nadgradnja siceršnje škrobasto-glutaminatizirane vse-drugačno-vse-enako kitajske košte. (Mladina, 2013) 
  ■ »... Draveljski Kitajski vrt je že od vsega začetka svojega delovanja odstopal od drugih kitajskih restavracij. Žal se jim je pred leti pripetila nesreča in gostilna je pogorela. Toda zdaj so se kot feniks iz pepela vrnili v še lepši in izboljšani podobi. Okej, notranjost je klasično kitajska, kar je pač del ikonografije teh restavracij povsod po svetu. Tudi večina ponudbe je podobna. Njihova posebnost pa je bogat izbor posebnosti kantonske kuhinje, ki so v slovenskem prevodu dobile kar ime – žlikrofi. Gre za oparjeno testo z različnimi polnitvami, lahko pa nastopa v vlogi predjedi, glavnih jedi in sladic. Hmm, nekaj takega kot naši štruklji, morda?... Prav veseli smo bili, da smo po dolgem času spet našli kitajsko restavracijo, ki močno odstopa od povprečja. Sestavine so nadpovprečne in daleč do tega, da bi bile cenene. Priprava je natančna in vsaka jed ustreza opisu in (vsaj) evropskemu okusu kitajske kulinarike. Obisk toplo priporočam!« (Nedelo, 2006)

  Cene

  porcija dim sumov, sestavljena iz dveh do štirih kosov istega prigrizka stane tri evre 

  Opombe

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo). 

  spletne povezave
  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.184
  receptov