Prijava

Kitajska restavracija Hongkong

Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
11. maj 2005
št. ogledov: 4172

Kitajska restavracija Hongkong
1241 Kamnik, Groharjeva ulica 1 

smerokaz
iz Domžal ali iz Trzina proti Kamniku, mimo (nekdanje) tovarne Stol na Duplici, kjer na prvem semaforju zavijemo levo in parkiramo

Kontakt

01 831 46 98

Odprto

NON STOP, od 12. do 23. ure

Kuhinja

kitajska, azijska

Ocene

Mladina, december 2011 (4/5); Nedelo, 2008 (5/6); Nedelo, 2004 (5/6); gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... A tu se zamerice končajo, kajti veselo smo grizljali na velikost grižljaja nasekana in v hrskajočo skorjo odeta ocvrta svinjska rebrca, iskali razlike med super-fajnimi soparjenimi in hudo-dobrimi pečenimi žlikrofi, se komolčili za svoj delež elegantnih praženih riževih rezancev z zelenjavo, povpraševali prijazen, uren, komunikativen in obvladaški kelneraj o tem, kako za vraga jim uspe pripraviti tako nadhrustljavo-sočno-umamijasto suho pečeno govedino, in bili navdušeni nad primizno pripravo mravelj, ki lezejo na drevo, in cvrtjem sladoledne kugle v spektakularnem modrem plamenu...« (Mladina, 2011)
■ »... Moram reči, da sem bil po tem kosilu zelo vesel, da Hongkong brez (za kitajske gostilne sicer tipičnih) kuharskih nihanj ostaja kitajske kulinarične ponudbe pri nas. Tisto, kar nas je navdušilo pred štirimi leti (raznolikost okusov, prefinjena kuharija, postrežba...), so ohranili, pa tudi kakovostno nadgradili. So edini, ki na jedčevo željo pripravijo bolj pristne kitajske okuse. Da, še enkrat: verjetno najboljša kitajska restavracija pri nas!...« (Nedelo, 2008)

Cene

Za obilno oskrbo s kitajsko špezo boste na medkulturni izmenjavi v Kamniku odšteli okrog 15 evrov na jedca.

Opombe

■ kitajska restavracija Hongkong 2 deluje v Komendi
■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ najboljši slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.447 receptov
Moja kuharica