Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Kitajska restavracija Hongkong

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
  11. maj 2005
  št. ogledov: 4158

  Kitajska restavracija Hongkong
  1241 Kamnik, Groharjeva ulica 1 

  smerokaz
  iz Domžal ali iz Trzina proti Kamniku, mimo (nekdanje) tovarne Stol na Duplici, kjer na prvem semaforju zavijemo levo in parkiramo

  Kontakt

  01 831 46 98

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 23. ure

  Kuhinja

  kitajska, azijska

  Ocene

  Mladina, december 2011 (4/5); Nedelo, 2008 (5/6); Nedelo, 2004 (5/6); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... A tu se zamerice končajo, kajti veselo smo grizljali na velikost grižljaja nasekana in v hrskajočo skorjo odeta ocvrta svinjska rebrca, iskali razlike med super-fajnimi soparjenimi in hudo-dobrimi pečenimi žlikrofi, se komolčili za svoj delež elegantnih praženih riževih rezancev z zelenjavo, povpraševali prijazen, uren, komunikativen in obvladaški kelneraj o tem, kako za vraga jim uspe pripraviti tako nadhrustljavo-sočno-umamijasto suho pečeno govedino, in bili navdušeni nad primizno pripravo mravelj, ki lezejo na drevo, in cvrtjem sladoledne kugle v spektakularnem modrem plamenu...« (Mladina, 2011)
  ■ »... Moram reči, da sem bil po tem kosilu zelo vesel, da Hongkong brez (za kitajske gostilne sicer tipičnih) kuharskih nihanj ostaja kitajske kulinarične ponudbe pri nas. Tisto, kar nas je navdušilo pred štirimi leti (raznolikost okusov, prefinjena kuharija, postrežba...), so ohranili, pa tudi kakovostno nadgradili. So edini, ki na jedčevo željo pripravijo bolj pristne kitajske okuse. Da, še enkrat: verjetno najboljša kitajska restavracija pri nas!...« (Nedelo, 2008)

  Cene

  Za obilno oskrbo s kitajsko špezo boste na medkulturni izmenjavi v Kamniku odšteli okrog 15 evrov na jedca.

  Opombe

  ■ kitajska restavracija Hongkong 2 deluje v Komendi
  ■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.179
  receptov