Prijava

Japonska restavracija Sato Bento, Ljubljana

Azijski gostinski lokal v ljubljanske centru Ledina
06. september 2015
št. ogledov: 3254

Japonska restavracija Sato Bento
Ljubljana, Kotnikova 5

Smerokaz

v Ledina centru, blizu avtobusne in železniške postaje

Kontakti

■ tel. 040 301 373
shin@japonska-hrana.si

Odprto

ponedeljek in od srede do petka od 11.30 do 14. ure in od 18. do 22. ure; torek od 18. do 22. ure

Zaprto

sobota, nedelja, prazniki

Kuhinja

suši in druge japonske jedi (fotografije); dnevna kosila

Ocene

Nedelo, februar 2017 (4/6); Mladina, junij 2016 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Okonomiyaki je japonska omleta, palačinka ali celo pica, iz jajc, moke, zelja, omake okonomi in neštetih variacij, na Kotnikovi v Ljubljani z majonezo, rakci in nastrgano sušeno palamido. Z značilnimi brazdami, hrustljavo zapečenostjo in zeljno sladkostjo je jed, ki s preprostostjo vedno navduši ... je bila orada vseeno najboljše dejanje Satove japonske predstave... Najprej so bili nigiri , šest vrst, s svežim in popečenim lososom, s tuno, omenili so, da je tudi toro (trebušni del) kos, a je bil bolj chutoro, z manj maščobe, ter s kozicami in z orado. Potem so bile še rolice maki, s porom, algami, avokadovo kremo... « (Nedelo, 2017) »...Ampak zatopljenost v kuharijo ima seveda svoje dobre strani: hrana je vrhunska! Vsaka jed, ki nam jo je postregel oni večer, je bila mojstrovina zase, vsem pa so bili skupni vse odvečne navlake očiščen minimalizem ter čisti in jasni okusi. Na vseh krožnikih, od pozdravne skodele soparjenih strokov mlade soje do zaključnih sendvičkov, sestavljenih iz biskvitastih palačink, polnila iz fižolove (!) marmelade in priložene melone ter kupčka kajmaka (!!), je imela vsaka stvar svoj namen in smisel, nič ni bilo odveč in nič ni manjkalo... In težko je reči, ali je bila vrh večera po kyotskih šegah skuhana juha s kosom v nulo skuhanega brancina, cmokom iz tofuja in kozic ter koščkom belega pora ali bi titulo podelili tempuri iz koščkov rdeče paprike in sesekljanih repov kozic? Da o krasnih nigirijih (poleg picajzlasto očiščenega fileja sardona je bil še posebej hud na hitro ožgan losos) sploh ne začnem...« (Mladina, 2016)

Vinska karta

štirinajst dobro izbranih vin na kozarec in suši penina 

Cene

■ kosilo bento 8 evrov, malo kosilo bento 5,50 evra; večerni 6-hodni degustacijski meni po izboru chefa 20 evrov; gl. tudi drugo
kosila in malice 6–7 €; 4-hodni degustacijski meni 20 evrov (Mladina, 2016)

Drugo

chef (s)kuha na vašem domu (za najmanj 6 oseb, po 25 evrov za osebo); dostava 8 različic japonskih kosil na dom (s fotografijami; 6–12 evrov)
■ kuharski tečaji

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.453 receptov
Moja kuharica