Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Indijska restavracija Namasté

  Indijska restavracija v Ljubljani
  07. september 2012
  št. ogledov: 2116

  Indijska restavracija Namasté
  Breg 8, Ljubljana

  Smerokaz

  ob Ljubljanici

  Kontakt

  ■ tel. 01 425 01 59
  info@restavracija-namaste.si

  Odprto

  NON STOP, od ponedeljka do sobote od 11. do 24. ure; nedelja od 11. do 22. ure

  Kuhinja

  severnoindijska kuhinja; široka izbira vegetarijanskih jedi in specialitete, pripravljene v indijski glineni peči, imenovani tandoor; gl. jedilni list s cenami; dnevna kosila

  Ocene

  Nedelo, januar 2016 (3/6); Mladina, oktober 2014 (4/5), Mladina, junij 2011 (2/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... A zato nestalen gost opazi, da je postrežba že naveličana večnih razlag, čeprav še zmeraj ostaja prijazna, da jedi prihajajo prehitro glede na to, da jih pripravljajo sproti, da je čebulna bhajia, v čičerikinem testu ocvrti kolobarji čebule, površno sprijeta in postano nehrustljava, in da se hara bhara kabab, zelenjavni polpeti z indijskim sirom, preveč drobijo in premalo izražajo. Ker pa so ob predjedeh, shuruaat, pikantni dodatki aachar v obliki omak in čatnijev iz zelenjave, sadja in zelenih čilijev, močnega, za nas kar nenavadnega okusa, je vtis vseeno pozitivno avanturističen. Mango prevladuje, kot sladek čatni ali vloženo okisan, najbolj njihov je okus tamarinda (indijski datlji), najbolj pikanten pa je zeleni čatni... Kadhai je tradicionalen način priprave jagnjetine s čebulo, papriko in paradižnikom. Skratka, jedem v orientalskih skodelah, ki se skladajo s sladkobno pikantnimi vonjavami, ne manjka avtentičnosti...« (Nedelo, 2016) 
  ■ »... in košarico raznoraznih ploščatih kruhov, namenjenih pomakanju v bolj ali manj ognjene omake. Ker je bila tokratna ekipa sestavljena iz tria, katerega izhodišča glede indijske kuharije so različna (simpatizer, skeptik in debitant), se seveda ne bomo opredeljevali do avtohtonosti skuhanega, a vsekakor lahko pohvalimo krasno pripravljeno jagnjetino v okusni omaki z obiljem špinače, pripomnimo, da bi nam bilo ljubše, ako bi bil jagnje objemajoči rdeči curry manj razredčen, sopihajoč dvignemo palce odobravanja za v jogurtu, zelenem čiliju in ingverju mariniranega in v tandoorju pečenega piščanca ter za simpatično čokoladno torto z lepim ingverjevim poudarkom...« (Mladina, 2014)
  ■ »... Identična zelenjava, brezkrvni stročji fižol in živozeleni grah, si je utrla pot tudi do glavnih jedi, v birjani riž, ki se lahko meri le z rizi-bizijem iz menze, glede piščančjega curryja, kakršnega cmarijo v Namaste, pa ne bi bilo treba biti v zadregi niti gospodinjam, ki se šele učijo, kaj je paprikaš in kaj perkelt. Kje so surovine, kje avtohtone začimbe, brez katerih izgubi indijska kuhinja vsak čar? Ali - kako da mlečne kroglice v rožni vodi tako verno prikličejo spomine na tulumbe iz najbolj zakotnih bosenskih slaščičarn, kako da je okušanje rase gule, kroglic presnega sira v šerbetu, primerljivo z zvečenjem stiropora, kako, da jogurt za lasi ne delajo sami, temveč kupujejo v Ljubljanskih mlekarnah?...« (Mladina, 2011)

  Cene

  ■ predjedi 2,90– 6,70, juhe 2,50– 2,70, glavne jedi 5,10– 16,50, sladice 3,60– 4,30 evra
  ■ če bodo tudi vas natakarice bremzale, boste odšteli precej manj kot 25 evrov na grlo, kolikor je večerja stala nas (2014)

  Vinska karta

  indijsko vino na kozarec (Sula, sauvignon, shiraz), tudi indijska žganja in pivo; brezalkoholni jogurtovi napitki lassi

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.124
  receptov