Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Hiša posebne sorte

Gostinski lokal v Kodretih pri Štanjelu
13. marec 2006
št. ogledov: 7713


Hiša posebne sorte
6222 Štanjel, Kodreti 15

Smerokaz

idilična vasica Kodreti se skriva nedaleč od znamenitega Štanjela, na zahodni strani Gornje Branice
■ iz Ljubljane: pred uvozom na hitro cesto Ljubljana – Ajdovščina nadaljujemo pot po stari cesti ter zavijemo na regionalno cesto za Štanjel; kilometer po odcepu za vas Erzelj, na desni strani, sledi odcep za vas Kodret, do katere je le 100 metrov;
■ iz Gorice: na regionalni cesti Nova Gorica - Sežana za krajem Branik zavijemo levo (v smer Spodnje Branice namesto v smeri Štanjela) ter sledimo krajevnim oznakam

kontakti
■ 05 769 00 00, 041 728 619
sorta@siol.net

Odprto

od četrtka do ponedeljka, od 12. do 22. ure

Zaprto

torek, sreda

Kuhinja

slovenska, kraška, vipavska; hrana in pijača temelji na pridelavi na domači ekološki kmetiji

Dodatna ponudba

■ apartmaji, dostopni tudi invalidom, namenjeni tudi družinam z otroki z motnjami v razvoju;
■ pri ogrevanju in hlajenju Hiše posebne sorte uporabljajo samo obnovljive vire energije in sicer sonce, vodo in zrak. S tem skrbijo za čisto okolje.

Ocene

Mladina, oktober 2010 (3/5); Nedelo, oktober 2009 (4/5)

Izvlečki iz ocen

■»... »... res je, da nudijo jedi, s katerimi izstopajo iz predvidljivega kraškega scenosleda, da ne morejo zgrešiti s panceto in mladim pršutom, da rebrca sosedovega jagenjčka napolnijo celo ustno votlino in da bi svinjska ribica, ko bi jo nekako izbezali, našla mirno zadnje počivališče. A težava nastopi, ko je treba ribico izbezati iz smrtnega stiska kavne omake, ko iz sušene govedine tolče rožmarin, iz domače skute sivka ter iz smetane limona, ko iz jote butajo klinčki, iz špinačne pa muškatni oreh, ko se v veliki večini jedi ponavljajo zeli, ki rasejo okoli Hiše. Morda smo Ilovarjevi starokopitni, ampak včasih nas poprime, da bi nabodli njok in od njega pričakujemo predvsem, da se izkaže z okusom po krompirju...« (Mladina, 2010)
■ »... Zjutraj budijo zvonci, popoldne pa njihovi želodci. Ob domači govedini so na krožnikih svinjina s Krasa, siri iz Zatolmina, zelenjava iz Branice. Vina so, seveda, vipavska in kraška. Le veliki klobuki travniških dežnikov so samevali na mizi pred kuhinjo. »Nisem še našel pravega recepta,« je priznal kuhar. Je pa našel številne druge, bolj ali manj pozabljene, vse posebne. Okuse preteklosti, namreč, ponujene danes. Ne, dunajskih, čevapčičev in mobilnega zvonjenja pa tukaj nimajo. To je vendar hiša posebne sorte!... jabolčni sok je bio, na kokakolo kar pozabite. Saj imajo nekaj gaziranega, a še to je od lokalnega in tradicionalnega garažnega proizvajalca. Kalamari? Pri nas ni nobenega pohanja, oznanja mladi gospodar, ki pravi, da imajo njihovi gostje raje jabolka s črvi kot brez njih...« (Nedelo, 2009) 

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki