Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gourmet restavracija Promenada, Bled

Gostinski lokal na Bledu
06. junij 2009
št. ogledov: 4347

Gourmet restavracija Promenada
Cesta svobode 15, 4260 Bled

Smerokaz

nasproti hotela Park, zraven picerije

Kontakt

■ tel. 04 579 18 39
restavracija-promenada@hotelibled.si

Odprto

od torka do nedelje od 12. do 22. ure 

Zaprto

ponedeljek

Kuhinja

avtorska kuhinja s francoskim pridihom■Nedelo, marec 2012 (5/6; v času ocenjevanja je restavracijo vodil chef Bine Volčič); Mladina, april 2011 (2/5);  Nedelo, november 2010 (5,5/6)

Izvlečki iz ocen

"... Sta si lahko dve jedi še boj različni?! Glazirana telečja lička in file polenovke v bananinem listu. Bine Volčič se res ne obremenjuje in omejuje. Ličnice (zanj) pripravi tako želatinasto, da se ustnice lepijo še drugi teden. Vijolični krompir je brezhiben, mlada zelenjava je tihožitje. Riba (zanjo) se poigrava z limonino travo in koriandrom, v krompirjevem pireju ni le limetinega olja, temveč tudi toliko masla, da je jasen kuharjev pedigree, najboljša pa je omaka, ki je pravzaprav espuma (pena), z okusom polnega krožnika marsejske ”bouilabaisse” (ribje juhe)... Bine Volčič je v Promenadi odpihnil vse dvome! S podporo velikega hotelskega sistema in pomočjo mlade kuharske brigade kuha svobodno, brez zavor in z navdihom mladosti. Ker njegove sestavine ne poznajo meja in omejitev, njegovi krožniki poznajo barve, oblike, teksture in ideje. Njegove jedi so drzne, njihovi okusi pa nori. Skratka, doživetje! Visoka kuhinja s tatoojem..." (Nedelo, 2012)

»...Smo pa nato mirno zapluli v ribji pristan, z (menda v Atlantiku, nekje okoli Anglije ujetim) brancinom, položenim na bazilikino rižoto in prelitim z belo paradižnikovo omako, ki je spremljala tudi popolno - s hrustljavo kožo vred - pečen file jezerskega smuča, položen na krompirjev pire (ki, bogve, zakaj, nosi pretenciozno ime brandada) z mavrahi. V čakanju na sladkarije smo si izgovorili še krožniček z izborom sirov, na katerem se je kljub obetavnemu pogovoru o bohinjskih sirnih posebnostih znašel le sekstet leklerkovskih industrijskih francozov. Ojej #2. Odločanje o desertih je bilo, priznam, težko, saj so pri naštevanju vsi zveneli tops! Karamelizirana skutna omleta z dušenimi višnjami in sladoledom je nato taka tudi bila, suvereno napovedovani »pravi čokoladni sufle« pa so v pečici pustili nesuvereno predolgo in me tako prikrajšali za še tekočo sredico... (Mladina, 2011) 

»...Ni namenjeno le svetovljanskim turistom, temveč tudi vsem slovenskim dobrojedcem in gastronomskim profesionalcem, saj o visoki francoski kuhinji s slovensko dušo predava kuhar, ki si je edini med Slovenec prikuhal Michelinovo zvezdico. S Promenado je Bled dobil haute cuisine, njegovi gostje pa restavracijo, v kateri se še vedno in spet predvsem - kuha. Andrej Kuhar je točno to. Kuhar z veliko začetnico!... Toda chef Andrej Kuhar je poln energije, idej in želje, da pokaže svoje veliko znanje. Bled je postal kulinarično vrhunski! Zato se spodobi omeniti: mecen Promenada so Sava hoteli. Takšna sta običaj in praksa tudi v svetu, visoko kuhinjo si je potrebno privoščiti. Zato je tudi Promenado potrebno vzeti po šolsko..."  (Nedelo, 2010)

Cene

hladne predjedi in tople predjedi 11, glavne jedi 21, sladice 7; degustacijski meni: 29 (3 hodi), 38 (4 hodi) in 52 evrov (5 hodov) 2012

Vinska karta

Vrhunska klet (trenutno 80 etiket) je šele v nastajanju... ”Bruno! Edini ga imamo”, ko natoči hišni šampanjec Paillard. Sauvignon Vajgen, 2007, Dveri Pax; Stari D’or; Duet lex, 2006, Edi Simčič; najbolj priljubljeni: Tilia, Santomas, Jakončič, Dveri Pax, Skaza; pribitek na ceno vina: Stari D’or 34 EUR, pri vinarju 15 (2012)

Drugo

kuharski tečaji

Opombe

vrhunska restavracija brez spletne strani in z zapuščenim FB profilom?!

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki