Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostišče Smogavc, Gorenje, Zreče

  Gostinski lokal nad Zrečami
  06. september 2012
  št. ogledov: 1140

  Gostišče Smogavc
  Gorenje pri Zrečah 27, Zreče

  Smerokaz

  od avtoceste sledimo smerokazom proti Rogli in slejkoprej naletimo na Smogavca

  Kontakt

  ■ tel. 03 757 35 50
  info@smogavc.com

  Odprto

  NON STOP, od ponedeljka do četrtka od 8. do 23. ure; sobota in nedelja od 8. do 24. ure

  Kuhinja

  meso iz tunke, divjačinska pašteta; goveja in močnikova juha; divjačina; sezonsko koline; solnograški žličniki

  Ocene

  Nedelo, avgust 2012 (2,5/6); Mladina, 2007 (3/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...Pohorska klobasa je v zaseki, jurčki, lisičke, golobice in štorovke so v kisu, divjačina da najprej za pašteto, potem pa se divja svinja, srna, jelen in muflon dolgo dušijo v gosti omaki. Na nabodalu, ki nosi ime po Smogavcu, so jagenjček, svinjski hrbet in goveji file, na plošči, ki je hišna in vesela kot Lukec, pa vse po dvoje, zarebrnica, ki je na žaru, ramstek, ki je v omaki, puran, ki je po pariško, s spremljavo, ki se ji ne upre nobeno veliko omizje: sirov štrukelj, kruhov cmok, ocvrt krompir, hrustavci in še zelenjava na maslu. Kljub kritiki, ki ima dva dela, in gostom, ki so takšni in drugačni, je Smogavc gostišče, ki je v dvajsetih letih veliko naredilo in številne dobro pogostilo...« (Nedelo, 2012)
  ■ »... Tudi tokrat smo brez hujših padcev nizali zavoje, za predjed mirno prebavili anemično žolico, povprečno sušeno mesovje in dostojno meso iz tunke ter pomazali za diskretno začinjeno divjačinsko pašteto. Šlo je, še hitreje, tudi čez juhe, močno govejo, ki je temelj vsake oštarije, močnikovo, ki jo Smogavc podlaga z govejo in prešernemu razpoloženju v prid beli s prvovrstnimi ocvirki, in čez gobovo, v kateri zasigurno ni oglaševanih več kot deset vrst gob... je preskočil bizarne tople predjedi, zdržal zalet vse do glavnih, ko je dognal, da Smogavc regrata ne meša s toplim, temveč s hladnim krompirjem. In da namesto jagenjčka, točneje jagenjčkovih medaljonov, nudi v omaki utopljeni podplat, ki nam je skupaj z veliko mehkejšim, a enako obdelanim muflonom potrdil, da smo zašli daleč na sever...« (Mladina, 2007)

  Cene

  ■ hladne predjedi 5,90 do 8,80, juhe 2,80 do 3,90, tople predjedi 6 do 7, glavne jedi 7,50 do 16,80, sladice 2,80 do 3,90 evra (2012)

  Vina

  za Pohorje preseneti že polna vinska vitrina – 21 etiket; nabolj priljubljeni so Zlati grič, Vinum Loče, Kmetija Blaževi, Jožef Prus, Franc Golčer -, še bolj pa posebna ponudba na kozarec Sanctuma (Vinum Loče); pribitek na ceno: sivi pinot Sanctum 30 evrov, pri vinarju 12
  ■ pri Smogavcu smo se odteščali za malo pod 40 € na osebo (2007)

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.138
  receptov