Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostišče Pekel, Borovnica

  Gostinski lokal v Borovnici pri Vrhnikir
  05. december 2006
  št. ogledov: 17487

  Gostišče Pekel
  1353 Borovnica, Ohonica 22 

  Smerokaz

  z Vrhnike zavijemo proti Bistri, kjer se mimo Tehniškega muzeja Slovenije odpeljemo do Borovnice, od tod pa do bližnje Ohonice in soteske Pekel

  Kontakt

  01 754 61 24

  Odprto

  od srede do sobote od 12. do 22. ure (kuhinja do 21. ure); nedelje in prazniki od 12. do 18. ure (kuhinja do 17. ure) 

  Zaprto

  ponedeljek, torek

  Kuhinja

  klasična; morske ribe ter sladkovodne ribe – zlasti postrvi, - in raki

  Ocene

  Mladina, junij 2017 (4/5); Nedelo, junij 2007 (kuhinja 5/5); Mladina, 2001 (4/5); gl. opombe

  izvlečki iz ocen

  ■ »... Koj za tem je sledil prvi vrhunec iz Peklove kuhinje: potočni raki, pripravljeni v nežno odišavljenem chardonnayju, so ponudili izjemno uravnoteženo kombinacijo sladkosti in kislosti. Kuharski minimalizem z maksimalnim izkupičkom!... No, zdaj pa še o postrveh. Začne se z določitvijo velikostnega reda, na voljo so male, srednje velike in velike, pri čemer upoštevajte, da so se naši ekspediciji srednje velike zdele že precej velike. Na jedilniku jih ponujajo v dveh različicah – po tržaško in višnjevo kuhano. Obe sta izjemni! Ocvrta se diči s hrustljavo zapečeno kožo, meso je sočno, celotna reč pa je tako v nulo spečena, da se zlahka odlušči od vseh, tudi najbolj drobcenih koščic.... Tudi višnjevka je fajn: v zavrelici s poprom in gorčičnimi semeni jo nežno skuhajo do podobne perfekcije kot ocvrto, le da tu – dodatek je zgolj nekaj hitro pokuhanih zeljnih listov in kolobarjev korenja – še bolj pride do izraza okus res frišne postrvi...« (Mladina, 2017)
  ■ »... Moje skromno mnenje: Pekel bi se moral imenovati Raj, kajti za zmerne cene smo jedli odlično. Originalni in čisti okusi, izvrstne jedi, kratka in jedrnata vinska karta in duhovita postrežba so nam naredili sobotno popoldne še lepše. Res je, da tukaj ne boste dobili velikih kulinaričnih eksperimentov, toda tisto, kar delajo, delajo z dušo in veliko dobrega okusa. In kaj bi si človek želel boljšega? Vsa vina, ki jih prodajajo, lahko kupite tudi za domov po promocijskih cenah. No, da ne bomo samo hvalili – lepo bi bilo, ko bi nam vina natočili iz buteljke pri mizi, da vidimo etiketo, ne pa da nosijo že napolnjene kozarce.« (Nedelo, 2007) 

  opombe
  ■ Gostišče je dobilo ime po bližnji soteski Pekel, ki je priljubljena sprehajalna in izletniška točka. Starši Matjaža Mazija, današnjega lastnika, so se z gostinstvom začeli ukvarjati leta 1967 in takrat predvsem izkoriščali bogate naravne vire iz okolice – postrvi in potočne rake. No, oboje je še vedno na jedilnem listu, le slednji so zdaj od drugod, saj so naši potočni raki jelševci zaščiteni in jih je prepovedano loviti.
  ■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Cene

  goveja juha 3,20, mladi sir z jurčki 8,50, potočni raki 9,80, biftek z gorgonzolo 24,30, kilogram postrvi 26, sladice 2,80-3,20 evra (Mladina, 2017)

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.184
  receptov