Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostišče Oaza, Mlajtinci, Moravske Toplice

  Gostinski lokal v Mlajtincih pri Moravskih Toplicah
  23. januar 2013
  št. ogledov: 2019

  Gostišče Oaza
  Mlajtinci 39, Moravske Toplice

  Smerokaz

  na novi cesti med Mlajtinci in Tešanovci

  Kontakt

  ■ tel. 051 383 141
  info@oaza-grill.si

  Odprto

  od torka do četrtka od 12. do 21. ure; petek, sobota od 12. do 22. ure; nedelja od 12. do 16. ure

  Zaprto

  ponedeljek

  Kuhinja

  žar

  Ocene

  Mladina, maj 2017 (3/5); Nedelo, junij 2011 (3/6) 

  izvlečki iz ocen 
  ■ »... ponudba kuhinje temelji na treh stebrih – prvi so tako imenovane ponve, v katerih strežejo raznoliko kombinatoriko mesa in dodatkov, drugi je balkanski (natančneje leskovački) žar, tretji pa argentinsko goveje stejkovje... smo pospravili prekmurski narezek, od katerega sta v pozitivnem delu pomnilnika ostali dišeča zaseka in s papriko obarvana salama... leskovačko roštiljado jim očitno fura nekdo, ki zna pripraviti maso in speči odlične čevapčiče in pleskavico, mojstrsko ohraniti sočnost bele vešalice in ražnjičev ter pripraviti zgleden prebranec, ki mu očitamo le malo premalo zapečeno povrhnjico. Tudi argentinski oddelek ne zaostaja – tristogramski ramstek je odrezan v debel kvader, močno opečen po vseh stranicah, pod katerimi se skriva sočna in okusna rožnata sredica... je bil pa tiramisu zato všečno močno kofetast...« (Mladina, 2017)
  ■ »...A v Oazo se vseeno pride predvsem zaradi žara, ki pa ni le leskovški (čevap, pleskavica, uštipci, vešalica, ražnjiči, klobasa, polnjeno, ovito, špikano)... Argentinski biftek je spoštljivo debel. Njegov vonj prijadra že, ko 300 gramov fileja še počiva v kuhinji. Zaradi tega se ob dotiku noža ne razjoče, čeprav je sredica le mlačna. Glavna napaka je le krožnik. Za tak biftek bi ga moral natakar prinesti v rokavicah, a zdi se, da bi jih potreboval bolj zato, da ga ne bi zazeblo. Biftek na žaru je odličen šele, ko se zunaj spečeš, znotraj pa ohladiš. Ker drugo ima Oazin steak vse; meso je dobilo mišice na širnih pašnikih, te mišice so se mu omehčale med dolgo potjo iz zime v poletje, rešetke za žar pa je ogrela debela plast s sivino prevlečenega žarečega oglja...« (Nedelo, 2011)

  Cene

  ■ prekmurski krožnik 5,5, mešano meso na žaru 9, ramstek 18, ponev z govejim filejem 14,5, ledeni veter 3,8 evra (Mladina, 2017)
  ■ hladne predjedi 5,50 do 6,50, juhe 2,50 do 2,80, tople predjedi 6,50, glavne jedi 4 do 24, sladice 2,90 do 3,20 evra (Nedelo, 2011)

  Vinska karta

  ■ špricer z všečnim domačim belim za prvo žejo, nato nekaj lokalnih, primorskih in kakšna argentinska buteljka (Mladina, 2017)
  ■...toda domača zvrst je dobro “špricer” in poletno vin... temveč je njegov laški rizling prijetno suh in zelo kultiviran (k siru na žaru); njegov (kmetija Talaber) je tudi modri pinot, ki ima rad čevapčiče, za argentinske bifteke pa v Oazi odčepijo Malbec, le steklenic ne pokažejo... (Nedelo, 2011)

  Drugo

  prenočišča

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov