Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostišče Neptun

  Gostinski lokal v Piranu
  14. julij 2006
  št. ogledov: 3942

  Gostišče Neptun
  6330 Piran, Župančičeva 7

  Smerokaz

  po krajšem sprehodu od parkirišča (pribl. 600 metrov) ob obali zavijemo na desno, po vzporedni ulici v smer središča Pirana

  Kontakt

  ■ 05 673 41 11
  gbojan@siol.net

  odprto

  od srede do ponedeljka od 12. do 16. in od 18. do 22. ure; rezervacija je obvezna

  Zaprto

  torek

  Kuhinja

  morska

  Ocene

  Mladina, september 2014 (3/5); Nedelo, 2013 (3,5/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Že aperitivni mehki in lepo očiščeni slani fileti sardonov (v družbi precej anemičnih črnih oliv) so nakazovali, da neptunovci znajo z morskimi organizmi: da (sicer konfekcijskih) rezin dimljene mečarice ne maličijo s kakšnimi inovacijskimi dodatki, da v iz škampovih oklepov in glav skuhano močno in sladkasto juho zakuhajo le malo riža, da za slastno in al-naturale opremo keramičnega ovala poleg dagenj nabavijo še štiri ali pet vrst drugih školjk in da sladkost drobnih kapesant poudarijo le s kosmom masla. Čeprav se napovedovani rezanci potem izkažejo za linguine, so krasni zaradi okusnega, na drobne kocke narezanega dimljenega lososa, a vseeno ostanejo v senci verjetno najboljše Neptunove partije oni dan: mehkih njokov v sladkasti omaki s pasirano skuto (morebiti celo rikoto?) in repki škampov. Za zaključek hvaljenja morskega dela ponudbe polajkamo še iz drobnih lignjev, kozic in brancinovega fileja skomponiran frito misto...« (Mladina, 2014)
  ■ »... Ko gre za original, ne zmoti, če se tolikokrat ponovi. Škampi so bili, namreč, tudi z njoki, ki so vsekakor jed, zaradi katere Neptuna najbolj toplo priporočam. So domači, vprašam, ker so res dobri, in se razveselim iskrenosti, da »so, iz Dragonje, posebej za nas jih delajo«. In še poduk: »Drugi jih razkuhajo, mi pa ravno na to pazimo!« Neptunovi se topijo, z njimi pa se topi še iskrena škampova omaka, ki so se je napili. Zato več ne začudi, da so tudi špageti – pa čeprav so bavette – z morskimi sadeži več kot kje čisto na obali. Kar drugi naredijo konfekcijsko in odmrznjeno, je tukaj res tisto, kar je čez Tartinijev trg desno v Župančičevo ulico zavilo do današnjega poldneva...« (Nedelo, 2013)

  Cene

  ■ v Neptunovem kraljestvu je za resen obrok v mošnjičku treba nositi kakšnih 35 evrov (2014)
  ■ hladne predjedi 8 do 10, juhe 3 do 6, tople predjedi 7 do 14, glavne jedi 9 do 20, sladice 3 evre (2013)

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov