Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostišče Miran

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov pri nas
  01. april 2006
  št. ogledov: 2991

  Miran, gostišče
  3222 Dramlje; Trnovec pri Dramljah 56 

  Smerokaz

  s štajerske avtoceste izstopimo v Dramljah in se odpeljemo proti Šentjurju; že v prvi vasi je na levi gostišče kontakti
  03 579 83 20; 051 438 038
  miran@omizje.com

  Odprto

  od srede do ponedeljka od 11. do 22. ure 

  Zaprto

  torek

  Kuhinja

  ■ slovenska, savinjska, pohorska, kozjanska; sladkovodne in morske ribe, drobnica, divjačina;
  ■ domači grisini in suhe mesnine, terina iz gosjih jetrc, zeliščna juha, špargljevi oziroma čebulni štruklji, cesarski dunajski, izbor sladic
  Nedelo, december 2009 (4/6); Mladina, 2009 (3/5); Rad Dobrojem, 2008 (4,5/5); Nedelo, 2008 (3-4/5); gl. opombe  izvlečki iz ocen 
  ■ »... Pri Miranu se dogaja. V obokani kleti, kjer se sušijo domači pršuti in špehovke, za rešetkami pa so najboljša slovenska vina. V ledeni vitrini, kjer se morski prebivalci dnevno menjujejo. V kuhinji, ki je nova in večja. V sobah, ki so tri, z majhnim prostorom za sestanke, ki se nočejo zgoditi pod žarometi. V novi restavraciji, kjer je v veliki stekleni kocki prostora za sto plesalcev, ženinov, izletnikov ali jubilantov. Na kulinaričnih večerih, kjer nastopajo najboljši slovenski kuharji. Na parkirnem prostoru, ki dokazuje, da je mladi Laščan v Trnovcu pri Dramljah s trmo in znanjem, podjetnostjo in marljivostjo ustvaril eno najbolj živih slovenskih gostiln... » (Nedelo, 2009)
  ■ »... Na tem mestu bi ata Ilovar skoraj potegnil na plan črno knjižico oporekanj in zamer, a je svoje poteze raje kuvertiral, v prvi vrsti zaradi posrečenega zaključka s čokoladnim souffléjem in s pod tekočim dušikom zmrznjenim jagodnim sladoledom, navsezadnje pa tudi zaradi sicer še veliko zagatnejše celjske klime. Prav, Miran bi rad ponudil več od tistega, kar od njega pričakuje večina gostov. Se ne bi torej omejil na sveže, izbrane, lokalne, sezonske surovine, na le nekaj preizkušenih jedi tedensko, da vsakomur, ki se pusti prepričati v avanturo, že prvič potrga gate?... » (Mladina, 2009)
  ■ »... Sedaj pa je to ponos gostišča Miran, tudi zaradi dišečih špehovk, ki visijo s stropa in prosijo še za kak mesec miru, da se bodo potem (še) lepše topile na jeziku. In v njej je Jovan od Francozov prestopil k Špancem... Kje drugje bi pa se naučil z dušikom delati sorbet?! Iskrene čestitke za kombinacijo spomladanskih dišavnic in hrena! Pri glavni jedi so, baje, celo advokati obupali, da bi razrešili to kombinacijo: goveji file kuhan v špargljevem vinu s špargljevim kipnikom in divjim hmeljem. Torej se tudi mi nismo utrujali z uganko, raje smo krožnike polizali... Špargljev biskvit z omako iz kislice in meloninim sladoledom je bil prijetno slovo prvega srečanja z Miranovo novo lokacijo, ki ni bilo zadnje.« (Nedelo, 2008) 

  Drugo

  catering 

  Opombe

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.138
  receptov