Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilnica Pri Markotu

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov v Sloveniji
  19. januar 2008
  št. ogledov: 4786

  4000 Kranj, Delavska cesta 37 

  Smerokaz

  na stari cesti med Kranjem in Ljubljano poiščemo odcep za Stražišče, gostilnico pa v pritličju enega od blokov in vprašamo po Destructor baru

  Kontakti

  04 231 72 00
  pri.markotu@siol.net

  Odprto

  od ponedeljka do četrtka, od 9. do. 23. ure; petek in sobota, od 9. do 24. ure

  Zaprto

  nedelja

  Kuhinja

  samosvoj slow food

  Ocene

  Večer, 2004 (kuhinja 5/6); Nedelo, 2004 (kuhinja 4/5), Mladina, 2004 (3/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Čeravno sodimo Ilovarjevi glede njokov med trdivce, so se nam tokrat, v sicer posrečeni družbi klapavic in gob, zataknili za zob, na robu pa se je odebelilo tudi testo žafranovega, z gobovim nadevom polnjenega raviola. No. Ilovarjev ata je bil v glavnem kar zadovoljen s pečenim škarpeninim filejem, katerega ni pustil priskutiti priloženemu, z zeliščnim maslom zabeljenemu kuhanemu krompirju, pa tudi foto oddelek je izpod omak in rožmarina še izbezal okus po prvovrstnem biftku. Tako da je v vrtincu Markotovih začimb, pod iz telečjega fonda in rdečega vina zakuhano omako, za s škampovo juho podkrepljeno polento, timijanom, jurčki in sušenim paradižnikom, izgubila špikan telečji kare le zapisnikarska miza. Se toliko sestavin in začimb pri Markotu nadgrajuje v nova, neslutena doživetja, gre za do potankosti dognane kombinacije?...« (Mladina, 2004)
  ■»... Moje skromno mnenje: Marko je bil za vse udeležence tokratne odprave veliko presenečenje. Glede na zelo kratko dobo delovanja (dve leti), raziskovanja jedi in okusov lahko rečem, da gre za največje gorenjsko kulinarično odkritje v zadnjih nekaj letih! Morda primanjkuje še nekaj elementov gorenjske kuhinje, ki bi jih znal Marko brez dvoma duhovito vključiti v svojo ponudbo. Obisk toplo priporočam!« (Nedelo, 2004)
  ■»... Plus: Gostilnica za uživanje: zato, ker Marko uživa pri delu z jedmi in gosti, uživajo tudi gostje v njegovih jedeh in njegovi družbi! Marko je velika osvežitev slovenske gastronomije. Markova mediteranska kuhinja ne seže le do italijanskih, temveč tudi do francoskih obal. Negostilna v pomenu današnjih večinskih gostiln, gostilna prihodnosti, ker bo takšnih gostiln (tudi pri nas) vedno več; znanje, mladost, ambicija, filozofija; ne podreja se množičnim okusom, temveč okuse vzgaja...« (Večer, 2004)

  Opomba

  Izbor najboljših gostiln v Sloveniji smo v uredništvu Gurmana pripravili za Kuharsko enciklopedijo, Založbe Modrijan.

  Spletne povezave

  Najboljše gostilne v Sloveniji 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.124
  receptov