Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilnica Mencigar - Nobile

Prekmurski gostinski lokal v ljubljani
03. avgust 2011
št. ogledov: 7059

Gostilnica Mencigar - Nobile
Zarnikova 3, Ljubljana

Smerokaz

pod Ljubljanskim gradom v smeri Ambroževega trga, nasproti cerkve sv. Jožefa na Poljanah; blizu Kliničnega centra

Kontakt

■ tel. 01 439 70 40;051 48 28 08
info@prekmurska-gostilna.si

Odprto

od ponedeljka do srede od 10. do 17. ure; četrtek in petek od 10. do 24. ure

Zaprto

sobota, nedelja, prazniki

Kuhinja

prekmurska; gl. jedilni list s cenami

Ocene

Mladina, april 2011 (3/5); Nedelo, marec 2011 (2,5/6)

Izvlečki iz ocen

■ »... torej prikladen uvod v ultimativni test prekmurskosti: bograč. Dober, lepe, živahne barve, ravno prav oster, na frišno kuhan in zato še ne s čisto zmehčanim krompirjem in ne še čisto integrirano rdečo papriko. Ampak ko je, kot se za vsak golaž spodobi, odsedel še nekaj ur na šporhertu, je bil zagotovo vrhunski. Tudi fazan po kmečko - kar pomeni v omaki z razno zelenjadjo - je lepo dišal, dobro je bil videti in bil dobrega okusa, a se je, kljub oblekici iz slanine, ujel v znano divjačinsko past presušenosti. Spremljava je bila dvokomponentna: dödöli (neke vrste krompirjevi žganci) so nas prepričevali v dveh različicah, pečeni in kuhani, ta slednja je bila prelita s precej anemično omako iz čebule in kisle smetane, a je bila še vedno boljša od ajdove kaše z jurčki...« (Mladina, 2011)
■ »...Narezek, ki se imenuje prekmurski tanjer (domača šunka, tunka, prekajena svinjska rebra, skuta s česnom, zaseka, hren, jajce), je takšen, da poteši dopoldansko lakoto in reče: “Še!”. Bujta repa v lončeni posodi, in koline, s krvjo, brez in s proseno kašo, ki so lepo majhne, da tudi tri niso prestrašile. Toda bile so tako položene, da je bila počena, razkuhana in razvlečena koža, ki se je valjala po ustih brez možnosti, da bi jo pregriznil, na spodnji strani. Pri Mencigar - Nobilu izvedba ne dohaja ideje. Prekmurski gibanici pa je ostal certifikat. Bila je pogreta, a dovolj okusno zložena, da je sladoled ob njej poskrbel za nasmeh ob slovesu. Vaniljev z bučnim oljem. On pa je potrdil, da hoče Mencingar-Nobile nekaj več...« (Nedelo, 2011)

Vina

Talaber (družina Vöröš, Moravske Toplice) s polsuhim renskim rizlingom, prekmurskim prvakom 2008, Alfred Šebjanič (Bodonci na Goričkem) s polsuhim kernerjem, Mihael Tremel (turistična kmetija, Bokrači, Goričko) z modro frankinjo, Ernest Novak (predsednik društva vinogradnikov Goričko) s sladkim laškim rizlingom, in Zdravko Kovač (Hodoš) s predikatnim renskim rizlingom. Sicer pa je hišni vinar velik, vinska klet Marof iz Mačkovcev.Vinarstvo Magdič iz Ljutomera z zelenim silvancem, ki je v Ljubljani manj znano vino, upraviči uvod in narezani “taler”; gl. vinska karta s cenami 

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki