Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilnica Kamrca

  Gostinski lokal v Mengšu pri Domžalah
  15. maj 2005
  št. ogledov: 3402

  Gostilnica Kamrca
  1234 Mengeš, Slovenska cesta 56

  Smerokaz

  na začetku Mengša, na levi strani iz ljubljanske smeri

  Kontakt

  ■ 01 72 39 520; 040 77 22 11
  kamrca@siol.net

  Odprto

  od ponedeljka do petka, od 13. do 23. ure

  Zaprto

  sobote, nedelje, prazniki; ob predhodni rezervaciji za več oseb kuhajo tudi izven delovnega časa 

  Kuhinja

  francosko - italijanska, s slovenskim pridihom
  Mladina, september 2014 (2/5); Nedelo, september 2010 (4,5/6); Mladina, 2009 (5/5); Nedelo, 2007 (4-5/6); Rad Dobrojem, 2005, (5/6); Mladina, 2004 (4/5); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Tista, v katero se skriješ, da se naužiješ spominov. Tistih spominov, ki dišijo po gobelinih, zapečku, starem klavirju in skritem vrtu. Tistem vrtu, na katerem je prostora le za majhno mizo in veliko zelenja. Tistega zelenja, ki se na krožnikih spremeni v dišavnice in jedi. Tiste jedi, ki iz mengeške Kamrce delajo čisto posebno slovensko gostilno. Tisto gostilno, ki bi jo bilo potrebno zaščititi. Ker takšnih ne delajo več....« (Nedelo, 2010)
  ■ »... je tisti torek jamčil tris raviolov iz bele ribe, tolminske ricotte in kozlička, za drugo krasna pražena jetrca z jurčki ter lignjevi, le par centimetrov veliki zarodki, frigani in predloženi z zrnato, hrustljavo popečeno polento, pozneje pa še izbor pikantnih sirov, ki se jih pritakne le malokateri nativni jedec. Da je v duhoviti kuhinji preverjenih receptur še vedno nekaj rezerve, je pričala glavnina, po vseh obljubljanskih standardih dostojen žrebičkov steak ter predvideno suhotna svinjska ribica, ki bi ju vsakemu drugemu gostu oblili z golido omake, drugače pa si bo ata Ilovar zapomnil tako soufflé, oziroma, kakor mu tu upravičeno rečejo, popečen čokoladni puding kot nasvet glede ojstre solate iz zelja. Prijeten kvartir s poznavalsko strežbo in domišljenim scenosledom...« (Mladina, 2009)
  ■ »... Čeprav smo imeli pred obiskom o tej gostilnici nekatere predsodke (menda so sprejemali samo napovedane goste in navzlic praznim mizam drugih niso spustili naprej), sta nas Jože in Karin pridobila na svojo stran. Kamrca je odlična, a zelo samosvoja gostilna, ki igra po svojih pravilih. Če jih gost sprejme, izjemno uživa. Vsekakor eno večjih kulinaričnih odkritij tega leta...« (Nedelo, 2007)
  ■ »... Vsega je ravno prav: starin, kiča, prijaznosti, prostora, tradicije, modnosti. Pa tudi v kuhinji je ravno prav znanja, da se ne važijo s podpisovanjem, temveč raje dobro skuhajo tisto, kar vidijo drugod, in temu dodajo ravno prav svoje izvirnosti ...« (Rad Dobrojem, 2005) 

  Opombe

  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.137
  receptov