Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna Privošnik

Gostinski lokal v Šempetru
24. marec 2011
št. ogledov: 7468

Gostilna Privošnik
Rimska cesta 150, Šempeter

Kontakt

■ tel. 03 700 18 03
franci.privosnik@gmail.com

Odprto

od ponedeljka do sobote od 11. do 23. ure; nedelja od 11. do 20. ure

Zaprto

sreda

Kuhinja

domače slovenske jedi: pečenke, obara, žganci, gobova juha, jurčki z jajci, ocvrt piščanec; koline; kosila; gl. jedilni list s cenami

Ocene

Nedelo, julij 2017 (2,5/6); Mladina, oktober 2013 (3/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... V »hramu savinjske kulinarike in piva« so pripravljene jedi tradicionalne: telečja in svinjska pečenka, srnin golaž, telečja obara in govedina v solati z »jajčko«; sezonske so na žaru: stegno jagnjeta, file smuča in telečji zrezek z jurčki... Zato je bila v prijetnem ambientu v osrčju Savinjske doline in hmelja goveja juha potem sicer z veliko majhnih očes, pravo gostoto rezancev, bistro in lepo barvo, čvrstim korenjem in sočnim mesom, toda gobova juha je bila nedeljsko razredčena, da ji je ostal le še paradižnikov okus... potrdil ocvrt furmanski zrezek s hrenom, gorčico in praženim krompirjem. Bilo je veliko obleke in malo (okusa) pod njo. Bil je resda tradicionalen zrezek, a današnji jedci smo »razvajeni« in nas ne zadovoljita velikost zrezka in okroglina krompirjeve zajemalke... (Nedelo, 2017)
■ »... Je pa z gostilnami s tradicijo tako, da so mešani občutki v njih skoraj neizbežni. Vsekakor gre aplavdirati krasni, s korenjem, koščki govedine in super rezanci postreženi goveji juhi in pograjati pretirano škrobasto zgoščevanje gobove juhe. In če lahko po eni strani birtu čestitamo za selekcijo finih in fino pečenih črnih krvavic ter velikoprofilnih in ravno prav sočnih pečenic, ga moramo po drugi strani pokarati, da kuharjem pusti kislo zelje sfentavati z začinko. Še: kako fino je najti oštarijo, kjer topel kuhan fižol radodarno potresejo s hrustljavimi drobnimi ocvirki, in kako odveč in brezsmiselno je na vsak talar tlačiti rezino pomaranče in vejico peteršilja. So pa zlate klasike – svinjski dunajski, praženi krompir, sirovi in ajdovo-orehovi štruklji ter jabolčni zavitek – več kot upravičile na tradicijo namigujoč slogan, sveži, na debele rezine narezani jurčki z jajcem pa so bili tudi všečen in krepek zalogaj...« (Mladina, 2013)

Cene

■ hladne predjedi 4,80–8,50, juhe 2,30–3,30, tople predjedi 3,90–7, glavne jedi 4,60–10,50, sladice 2,50–3,90 evra (Nedelo, 2017)
■ juho, glavno jed in sladico si pri Privošniku lahko privoščite, ako imate v žepu od 12 do 15 evrov (Mladina, 2013)

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki