Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna Pri Treh ribnikih, Maribor

Po domače Pri Kličku, gostinski lokal v Mariboru, prej restavracija, zdaj gostilna
13. avgust 2008
št. ogledov: 3276

Gostilna Pri treh ribnikih
2000 Maribor, Ribniška 9 

Smerokaz

sredi Maribora, ob legendarnih treh ribnikih in parku

Kontakt

■ 02 234 41 70
trije.ribniki@termemb.si 

Odprto

NON STOP; od ponedeljka do sobote od 11. do 22. ure, nedelja, prazniki od 11. do 20. ure

Kuhinja

slovenska, štajerska; gl. jedilni list s cenami; dnevni meniji, nedeljski meni in na žlico s cenami

Ocene

Nedelo, januar 2012 (3/6); Mladina, 2007 (3/5); Nedelo, 2007 (4/5); Večer, 2005 (4/6); Nedelo, 2001 (4/5); gl. opombe 

Izvlečki iz ocen

■ »...Na ” krožniku prefinjenih okusov” so jelenov pršut, muslin gosjih prsi in dimljeni sir. Kaj slednji tam počne, ne ve niti sam in podobno se godi tudi standardnima rukoli in češnjevcu. Drobnjak bi bil raje sam, z nogami v prijetni oljčni marinadi, v katero se lepo ”tunka” domači kruh. In sladko. Izbira je pestra in primerna. Ob pohorski omleti je šarlota druga mariborska specialiteta, ki je prišla s Pohorja. Iz nje so vzeli kremno barvo malin in jo dodali v okrasni kuli (omako), pogrešal sem tudi orehe, toda čokoladna in vanilijeva krema sta bili dovolj rahli, v nadevu ni manjkalo biskvita in ananasa, v dekoraciji pa ne (kompotnih) breskev. Seveda pa bi bila šarlota res prava in boljša, če bi bila porcijska. Na Pohorju so jo izvorno zvrnili iz rebrastega modela...« (Nedelo, 2012)
■ »... Po tem kosilu sem bil, to moram reči, zelo vesel, saj so kreatorji ponudbe v tej legendarni gostilni znova dokazali, da niso množična prehranjevalnica, ampak gostilna s kakovostno kontinuiteto. Kljub tradicionalističnemu okolju gredo pogumno naprej in presenečajo s preprostimi, a zelo okusnimi jedmi. Vse pohvale tudi izvrstnim natakarjem – sommelierom, ki svoje delo opravljajo vrhunsko!...« (Nedelo, 2007)
■ »... Morebiti se pri Kličku, kakor se pravi oštariji, lahko prebijete s prekajenim krapom s krompirjem, posrebate močno gosjo juho in nabodete kaj od divjačine, a le, če se niste razvadili kje v okolici Maribora ali veliko južneje. A pozor, vsako odstopanje od štirih menijev, ki jih tu malodane izključno naročajo domačini, Vas utegne skupaj z buteljko ali dvema neprijetno spomniti na cene v prestolnici...« (Mladina, 2007)
■ »... Sedanja ponudba Treh ribnikov dokazuje, da ima štajerska prestolnica v samem centru spet dobro gostilno. Vidi se, da se trudijo z novimi, nenavadnimi jedmi, pa tudi »klasika« je izredno okusna. Še vinski izbor je glede na štajerski lokalpatriotizem zelo širok. Pogrešali smo nekaj natančnosti pri končni izdelavi jedi, manj površnosti pri rizlingovi juhi. Navdušeni smo bili nad juhami (predvsem tisto s papriko in sirovimi štruklji), jurčki z jajcem, glavnimi jedmi, Boštjanom Protnerjem in Marjanom Simčičem...« (Nedelo, 2001) 

vina
vinski list je opisno vzorčna (vinorodne dežele, sorte in sladkorne stopnje, slovensko, nemško in angleško). Kar trije vinski svetovalci (Danilo Flakus, Veronika Rojko, Marjan Tertinek), ki upravljajo 53 etiket. Hišni vinarji so Protnerjeva hiša Joannes, Gaube in Valdhuber. Razen njih gostje največ naročajo Primorce Movio, M. Simčiča in Ščurka. Pribitek na ceno vin: modri pinot pri vinarju 9,60, v gostilni 21 evrov

Cene

hladne predjedi 4,80 do 11, juhe 3,20 do 3,80, tople predjedi 8 do 10,50, glavne jedi 8,50 do 18, sladice 3,80 do 4,20; degustacijski meni 12 do 18 evrov

Drugo

eden najlepših gostilniških vrtov pri nas opombe
gostilna na tem mestu deluje že več kot 300 let
■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki