Prijava

Gostilna Pri planinskem orlu, Stahovica, Kamnik

Gostinski lokal v Stahovici pri Kamniku, znan po divjačini
03. april 2014
št. ogledov: 1561

gostilna Pri planinskem orlu
1242 Stahovica, Stahovica 20

Smerokaz

gostilno najdemo v Stahovici, na cesti med Kamnikom in Kamniško Bistrico

Kontakt

■ 01 832 54 10, 01 832 72 36
info@priorlu.si

Odprto

od ponedeljka do petka od 10. do 22. ure; sobota od 10. do 24. ure; nedelja od 10. do 20. ure

Zaprto

torek

Kuhinja

slovenska; lovska; tudi ribja in vegetarijanska

Ocene

Mladina, september 2015 (3/5); Nedelo, marec 2015 (3,5/6); Nedelo, 2005 (kuhinja 4/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... V internem dvoboju med poskočnim gamsom in močnejšim medvedom je tokrat titulo za las odnesel prvi: rezine gamsovega hrbta, vložene v naravno, nič zgoščeno smetanovo omako, so bile perfektno zmehčane, res sočne in čisto nič zagatne, in čeprav so bili tudi medvedovi kosi z ravno prav osvežilno in ne presladko brusnično omako vzorno pripravljeni, jih je gams vseeno zasenčil. Precej razočarani smo bili nad telečjim rajželjcem, ki je v Orlovi različici bolj spominjal na nenavadno začinjeno kruhovo filo kot pa na karakterno in za te konce značilno specialiteto. Teh je menda – z gamsovimi žlikrofi in juho vred – še kar nekaj, a smo zanje, žal, izvedeli šele na koncu večernega posedanja, ko smo po sveže pečeni, puhasti in obilno obloženi pohorski omleti (nominalno za dva, a je je gotovo dovolj za štiri)... (Mladina, 2015)
■ »... Planinski orel z vsakim krožnikom pokaže, da je klasična slovenska družinska domača gostilna. Zaradi tega je v 70. letih tudi zrasel do manjšega hotela, ki vabi na lepote Kamniške Bistrice in kamniške okuse. Vztrajajo pri tistem, kar znajo in kar so njihove (divjačinske) specialitete. S prijaznimi cenami, široko ponudbo in ščepcem poetičnosti, z dodatno pomočjo prenočišč, urejenosti, savne, poročnih slavij in okrepčevalnice na Svetem Primožu nad Kamnikom je Orel zanesljiva stalnica v ponudbi Okusov Kamnika...« (Nedelo, 2015)
■ »... Moje skromno mnenje: Razen nekaterih drobnih nedoslednosti smo res dobro jedli. Jedi sicer niso nič revolucionarno novega, vendar je vse izjemno okusno in tudi cene so več kot zmerne. Če pa dodamo še skrite rezerve iz vinske kleti, prijazno postrežbo in res lovsko ozračje, lahko samo rečem, da si zaslužijo vaš obisk. Toplo priporočam!...« (Nedelo, 2005) druga ponudba
prenočišča

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu© 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.987 receptov
Moja kuharica