Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Pri planinskem orlu, Stahovica, Kamnik

  Gostinski lokal v Stahovici pri Kamniku, znan po divjačini
  03. april 2014
  št. ogledov: 1537

  gostilna Pri planinskem orlu
  1242 Stahovica, Stahovica 20

  Smerokaz

  gostilno najdemo v Stahovici, na cesti med Kamnikom in Kamniško Bistrico

  Kontakt

  ■ 01 832 54 10, 01 832 72 36
  info@priorlu.si

  Odprto

  od ponedeljka do petka od 10. do 22. ure; sobota od 10. do 24. ure; nedelja od 10. do 20. ure

  Zaprto

  torek

  Kuhinja

  slovenska; lovska; tudi ribja in vegetarijanska

  Ocene

  Mladina, september 2015 (3/5); Nedelo, marec 2015 (3,5/6); Nedelo, 2005 (kuhinja 4/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... V internem dvoboju med poskočnim gamsom in močnejšim medvedom je tokrat titulo za las odnesel prvi: rezine gamsovega hrbta, vložene v naravno, nič zgoščeno smetanovo omako, so bile perfektno zmehčane, res sočne in čisto nič zagatne, in čeprav so bili tudi medvedovi kosi z ravno prav osvežilno in ne presladko brusnično omako vzorno pripravljeni, jih je gams vseeno zasenčil. Precej razočarani smo bili nad telečjim rajželjcem, ki je v Orlovi različici bolj spominjal na nenavadno začinjeno kruhovo filo kot pa na karakterno in za te konce značilno specialiteto. Teh je menda – z gamsovimi žlikrofi in juho vred – še kar nekaj, a smo zanje, žal, izvedeli šele na koncu večernega posedanja, ko smo po sveže pečeni, puhasti in obilno obloženi pohorski omleti (nominalno za dva, a je je gotovo dovolj za štiri)... (Mladina, 2015)
  ■ »... Planinski orel z vsakim krožnikom pokaže, da je klasična slovenska družinska domača gostilna. Zaradi tega je v 70. letih tudi zrasel do manjšega hotela, ki vabi na lepote Kamniške Bistrice in kamniške okuse. Vztrajajo pri tistem, kar znajo in kar so njihove (divjačinske) specialitete. S prijaznimi cenami, široko ponudbo in ščepcem poetičnosti, z dodatno pomočjo prenočišč, urejenosti, savne, poročnih slavij in okrepčevalnice na Svetem Primožu nad Kamnikom je Orel zanesljiva stalnica v ponudbi Okusov Kamnika...« (Nedelo, 2015)
  ■ »... Moje skromno mnenje: Razen nekaterih drobnih nedoslednosti smo res dobro jedli. Jedi sicer niso nič revolucionarno novega, vendar je vse izjemno okusno in tudi cene so več kot zmerne. Če pa dodamo še skrite rezerve iz vinske kleti, prijazno postrežbo in res lovsko ozračje, lahko samo rečem, da si zaslužijo vaš obisk. Toplo priporočam!...« (Nedelo, 2005) druga ponudba
  prenočišča

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.142
  receptov