Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Pr’ Kopač, Brezovica pri Ljubljani

  Gostinski lokal na Brezovici pri Ljubljani
  22. januar 2013
  št. ogledov: 3344

  Gostilna Pr’ Kopač
  Tržaška c. 418, Brezovica pri Ljubljani

  Smerokaz

  ■z avtoceste Maribir – Ljubljana – Koper, za Ljubljano zavijemo na izvoz Brezovice, takoj pri semaforju levo in cesta nas pripelje do gostilne na Brezovici

  Kontakt

  ■ tel. 01 365 30 66
  info@pr-kopac.com

  Odprto

  od torka do sobote od 11. do 22. ure

  Zaprto

  nedelja, ponedeljek

  Kuhinja

  prilagojena tradicionalna slovenska kuhinja; jedilni list s cenikom

  Ocene

  Mladina, marec 2017 (3/5); Nedelo, maj 2010 (3/6); Večer, 2005 (3,5/6; ista ocenjevalca)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...V poglavju toplih predriht smo se s hrustljavimi in sočnimi žabjimi kraki prepričali o dobro vzdrževani kondiciji friteze in v njej brbotajočega olja, nato pa v paralelni degustaciji v slanino ovitega in popečenega mladega kozjega sira ter z enako tehniko pripravljenih polžev zmago dodelili rogačem, predvsem zaradi krasne fino mlete peteršiljevo-česnovo-maslene kreme, v katero so bili vloženi... Kopačev telečji zrezek: ogromen, s sirom in šunko dodobra napolnjen šnicl dunajsko ocvrejo, za bonus pa ga še prelijejo z gobovo omako – vsega skupaj bi bilo dovolj za dva jedca. Zmerneje je odmerjen na žaru opečen telečji zrezek, ki pa je trpel za isto hibo kot z mocarelo obloženi in s pestom premazani svinjski medaljoni. Ti so bili prepečeni, z na kup nametano zelenjavo pa je bilo vse skupaj videti precej kaotično...« (mladina, 2017)
  ■ »...Krožniki so veliki, toda ne tako, da bi se s tem bahali. Krožniki so polni, toda ne tako, da se ne bi dalo pojesti. Svinjski file ima tri medaljone, gratinirane s sirom in začinjene s pestom, in obilje druge "navlake", ki pa je sveže spečena, kar ne izda le, da je v Kopačevi kuhinji gneča, pač pa, da slovenski jedec (zelenjavnih) prilog ne ignorira le, če so iz friteze ali z žara. Saj se niti kritik ni mogel upreti pomfriju, iz katerega je naredil finger food, ko je meso vsega v dobri domači gostilni vajeni natakar že zavil v folijo. Ta hrana ne potrebuje jedilnega lista. Saj že vnaprej vemo, kaj bomo. Toda zato je ta hrana pripravljena tako, kot ne uspeva vsem. Predvsem pa ne vsak dan enako...« (Nedelo, 2010)
  ■ »...Pr Kopač je pač domača gostilna. In zato je tudi vedno polna! V domače gostilne pa, še vedno, sodi ob kakovosti tudi količinskost. Gostje imajo to, še vedno, radi. Tudi v Ljubljani, ki je sicer v primerjavi z ostankom Slovenije na področju sodobne ješčosti najbolj osveščena. Čeprav se da tudi drugače. Tudi pr Kopač! V žolico je kuharica med meso skrila tudi trdo kuhano jajce, korenje in grah - če bi bila s tem še bolj radodarna, četudi na rovaš mesa, bi bilo še boljše -, a vseeno, čeprav sva se res trudila, je natakar tudi odnesel težko. A se kmalu zatem vrnil precej lažji! Topli predjedi sta bili, namreč, prav kopačevsko skromni. Toda zato toliko bolj okusni!...« (Večer, 2005)

  Cene

  ■ žolca 4,2, karpačo 6,2, narezek 5,5; kozji sir v slanini 3,9, polži 6,8, kraki 9, Kopačev telečji zrezek in telečji medaljoni po 10,70, pečena rebra 6,7, kremšnita 2,5 evra (2017)
  ■ hladne predjedi 4 do 8, juhe 2,20 do 4,30, tople predjedi 3 do 9, glavne jedi 6,70 do 19, sladice 2,50 do 3 evre (2010)

  Vinska karta

  logično, da so v domači gostilni tudi vina takšna, toda ne po sistemu belo ali rdeče, temveč po deci ali nula šest... V prvi, običajni, meri so točena vina, kot Peršoljev cabernet sauvignon, v drugi, neobičajni, buteljke, kot Makovčev sauvignonasse, Movijin modri pinot in sladki muškat Vina Koper, ki sladkost objema s svežino; ..."Imam dobrega zelenčka..." povabi natakar

  Opombe

  ■ že od leta 1848
  ■ sobe

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.092
  receptov