Gurman.eu - EU web awards finalist
Uporabnik Išči
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Pod Slavnikom, Podgorje

  Gostinski lokal v Podgorju
  03. januar 2007
  št. ogledov: 6511

  Gostilna Pod Slavnikom
  6216 Podgorje, Podgorje 1 

  Smerokaz

  z avtoceste Kozina – Koper zavijemo pri odcepu Kastelec, na križišču pa sledimo kažipotu za Podgorje, tik pod Slavnikom; po nekaj kilometrih ravne in prazne ceste prečkamo železniške tire in smo tam

  Kontakt

  ■ 041 321 379; 05 687 01 70
  podslavnikom@gmail.com

  Odprto

  od srede do nedelje od 11. do 22. ure

  Zaprto

  ponedeljek, torek

  Kuhinja

  divjačina; domače testenine; gobe; gomoljike/tartufi

  Ocene

  Nedelo, avgust 2014 (2,5/6); Nedelo, 2007 (kuhinja 4/5); Mladina, 2002 (3/5); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■»... Narezek, a le zaradi vloženih gobic, ravioli, prav takšni kot na fotografiji na steni, in medaljoni, a še to le zaradi sočnosti! ... »Ta polovica je jelen, ona pa divji prašič,« se je glasil opis suhomesne ponudbe (salama, obe lepo dišeči in pikantni, pršut jelena, dokaj suh, a ne izsušen, budjola, s tanko maščobo), med katero so bile tudi vložene oljke?... Ne le gobicam, tudi testeninam se vidi, da so domače, in tudi omake so še vedno takšne, kot so se včasih kuhale. To pomeni, da so njoki iz tanke klobase in zrezani ter da nimajo (italijanske) lepljivosti, so pač gozdno-istrski, toda vseeno pivnajo in se podajo k vsemu. To je tudi dvorezno – ne vprašajte, kaj je za prilogo, saj že veste. Njoki za predjed k divjačinskemu golažu, ki je sicer presvetel in (pre)lahek, njoki zanjo k medaljonom in zanj k pečenki...« (Nedelo, 2014)
  ■ »... Moje skromno mnenje: Pod Slavnikom je gostilna, ki jo morate najti in si zanjo vzeti čas. A za to boste bogato nagrajeni, saj vas bodo v nedrih slovenske Istre znali dobro razvajati. Kot je značilno za takšne gostilne – kulinarika res ni iz vesoljskih logov, je pa preprosta, pristna, se drži lokalnega izročila in je predvsem zelo, zelo okusna. Je pa res, da se v petih letih ponudba ni dosti spremenila. Glede na bogato lokalno kuhinjo in veliko kuharsko znanje bi lahko naredili kaj tudi na tem področju.« (Nedelo, 2007)
  ■ »... Mesovje, ki so nam ga napekli Pod Slavnikom - kjer, v skladu s strukturo gostov, niso dojemljivi za čare poznih poletnih kosil ter večerij in se pečenke pokonča že veliko prej - je namreč po dimenzijah in metodi peke še najbolj spominjalo na kako prepečeno primorsko prato, kar se je najbolj boleče, suho in žvečilno, odrazilo pri žrebičku in jelenu, medtem ko se je medved vendarle izkazal z verodostojnim vonjem in močnim okusom. Pod Slavnikom na srečo ne pretiravajo z omakami, kar jim skupaj z za njihov rang več kot primernim odprtim vinom in za razliko od razprostranjene razvade s kuhanim in potem v fritezi zapečenim krompirjem kaže pot iz povprečja...« (Mladina, 2002)

  Cene

  hladne predjedi 6,50 do 8, juhe 3 do 3,50, tople predjedi 5 do 10, glavne jedi 7 do 19, sladice 3 do 4 evre (2014)

  Vinska karta

  domači refošk in koprska malvazija, sicer pa še nekaj buteljk, največ iz Vinakoper

  Opombe

  povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo)

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu  © 2004-2023 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  15.430 receptov
  Moja kuharica
  Odstrani