Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna Metka, Črni vrh nad Idrijo

Gostinski lokal na Črnem vrhu nad Idrijo
13. marec 2006
št. ogledov: 10965

Gostilna Metka
5274 Črni vrh nad Idrijo, Črni vrh nad Idrijo 78 

Smerokaz

do Črnega vrha se pripeljemo iz Godoviča ali iz Cola; gostilna je vidno označena

Kontakt

■ 05 377 70 15; 041 409 809 (Damijan); 41 480 303 (Ema)
info.metka@gmail.com

Odprto

NON STOP; od 8. do 22. ure

Kuhinja

klasične mesne jedi; žlikrofi (s cerifikatom) in ferdinandi

Ocene

Mladina, 2007 (4/5); Mladina, 2000 (4/5); gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... Ata Ilovar, katerega so že zamlada cepili z idrijskimi žlikrofi, bi se sicer z njo takojci sporekel zaradi vsebnosti majarona in pancete, ampak konec koncev ima črnovrška gostilna za njih certifikat. Brez certifikata pa zato komod shaja njena svinjska ribica v testu, ki morda res izgleda tako presušeno, kakor je videti na fotografiji spodaj, a se na jeziku hitro izkaže za presenetljivo slasten zalogaj. Le domnevamo lahko, kako njena, popoldan še vedno krhka testena skorjica, zahrusta zgodnejšim obedovalcem, in le upamo, da se ji kdaj posreči, da okusne in lepo debele žrebičkove zrezke speče z roza črto po sredini. Presto? Če le morete, naročite šnicelj prestissimo, vnaprej rezervirajte svojega ferdinanda ali dva in zabičajte natakarju, naj jih za boga milega ne pogrevajo v mikrovalovki...« (Mladina, 2007)
■ »...Zdravi, z občutkom za svoje meje ukrojeni scenosled domačih jedi, ki Metko stavi stran od šnicel transverzale, je sklenila fletna jabolčna pita in razlog tokratnega obiska, ferdinandi, zvito interpretirani buhteljni iz kvašenega, s smetano prelitega testa, ki jim Ilovarjev stric Miha po gorenjsko pravi kravjeki in po katerih se je Konzumova odprava lahko zedinila le še glede najnujnejših prigovorov Metkinemu kuharskemu štabu. Ti glasijo: varujte se z imenom gobe predstavljenih šampinjonov in smetane, posebej v pečenkini omaki! Pa še to: kdor spravi v smeh hudo resnobno natakarico, je Čkalja! ...« (Mladina, 2000)

Cene

pri Metki smo se ferdinandali za nekaj manj od 30 € po osebi

Dodatna ponudba

prenočišča

Opombe

■ Gostilna Metka deluje od leta 1888, na zdajšnji lokaciji pa od leta 1927.
■ Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki