Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Medvedji brlog

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov pri nas
  10. februar 2006
  št. ogledov: 6224

  Gostilna Medvedji brlog
  8280 Brestanica, Zasavska cesta 12

  Smerokaz

  od Krškega se peljemo proti Brestanici, prečkamo Savo pod gradom in se pod most spustimo takoj na prvem desnem odcepu; še kratek čas se držimo desne strani, blizu železniške postaje

  Kontakt

  ■ 07 497 16 83; 040 802 654
  mbrlog@volja.net

  Odprto

  NON STOP; od ponedeljka do petka, od 9. do 22. ure; sobote, nedelje in prazniki od 12. do 22.30

  Kuhinja

  domače žemljice, divjačinske paštete, vratina in salama iz divjega prašiča, divjačinska klobasa, vrsta golažev, jelenov tournedo, tudi stegno divjega zajca, fazan ali medvedje šape po naročilu; ne zamudite domačih kremšnit ali z biskvitom narejene medvedove rezine.

  Ocene

  Nedelo, 2006 (4/6); Mladina, 2006 (2/5); Nedelo, 2003 (4/6); Mladina, 1999 (4/5); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Seveda se je tudi gamsov steak skrčil na tenak in trd šnicel, seveda ni težko uganiti, da v brlogu poleg mesa prilagajo pomaranče - in ananas! – in da v njihovih kremšnitah ne najdeš prave smetane, kakor se tudi poleg narezka priloženo maslo izkaže za veliko bolj zdravo margarino. Pa prej omenjena živa glava? Morda jo odnesete s to popoldne še najboljšim jelenovim tournedojem, pardon, tornadom, ki nas je v jedilnem listu nasmejal že ob prejšnjem obisku, morda se Vam prikažejo domači krompirjevi ocvrtki. Še dobro, da Ilovarjevi s sabo včasih nesemo tudi službenega psa...« (Mladina, 2006)
  ■ »... Moje skromno mnenje: Navzlic nekaterim »slabostim«, ki se jim Medvedov brlog zaradi okolice mora prilagajati, še vedno niso izgubili ideje in poleta za pripravo kakovostnih jedi. To pa je tisto, kar najbolj cenimo. Držite se!... (Nedelo, 2006)
  ■ »... Nauk: Medvedji brlog je pravi raj za ljubitelje mesnih jedi, posebno tistih, ki imate radi divjačino. Tudi če ne boste čisto v bližini, se vam za te dobrote splača zapeljati nekaj deset kilometrov od glavnih prometnic. Zatorej vam obisk te gostilne toplo priporočamo.« (Nedelo, 2003)

  opomba
  povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članek odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.126
  receptov