Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Majda, Osp

  Gostinski lokal v Ospu pod Črnim kalom
  16. november 2015
  št. ogledov: 1405

  Gostilna Majda
  Osp 88, Črni Kal

  Kontakt

  ■ tel. 040 170 215, 05 659 01 10
  info@majda.si

  Odprto

  od torka do nedelje od 12. do 23. ure

  Zaprto

  ponedeljek

  Kuhinja

  istrska; tudi tartufi

  Ocene

  Nedelo, oktober 2016 (3/6), gl. opombe; Nedelo, 2003 (5/5); Mladina, 2003 (3/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... kdaj so tartufi črni in kdaj beli... A potem, ko nam jih je najprej strgal, nato pa še oblal, ker tako pokažejo ob aromi (vonju) tudi teksturo, se vseeno izkaže za strokovnjaka... Za srečanje s tartufi smo izbrali krompirjevo kremo, eno redkih jedi, ki v Majdi odstopajo od klasične ponudbe istrskih gostiln. Izkušnja je bila dobrodošla, saj se imajo krompir in tartufi vselej radi, še posebno če je v kremi tudi smetana. Za nadgradnjo je kuharica izbrala še jakobove pokrovače, ki pa jih je predolgo toplotno obdelovala... V Majdi ga sicer imenujejo brodette. Ni ga bilo le za dva, temveč bi po njem težko vstali štirje. Bile so dagnje, kozice, škampi, tudi kak ribji file, majhne jakobinke in, seveda, lignji. Zraven je bilo dovolj bele polente, pripravljene, da kremasto popije vso gostljatost tega ribiškega golaža. Bi, če ne bi bil pregost. Če ne bi bilo v njem za celo jutranjo štruco drobtin...« (Nedelo, 2016)
  ■ »... Majda je brez dvoma še vedno ena od vodilnih gostiln v slovenski Istri. Surovine so prvovrstne, recepture preproste in učinkovite, jedi odlične. Obisk znova toplo priporočam!...« (Nedelo, 2003)
  ■ »... Verjetno sodi Majda, ki krožnike redno opremlja s krhlji limon in mandarin, med večje porabnike južnih sadežev, kakor bo tudi držalo, da se je s tempom, urejenostjo nove, štiri leta stare domačije in s sestavinami uklonila kontinentalnim šegam. Če se našteto lepo sklada s slovenskim povprečjem, bi marsikdo zatrdil, da iz njega štrlijo Majdine cene... Le kje bi bila Majda, ko bi pekla svoj kruh, segala po prvovrstnih ter sezonskih sestavinah, namesto štednje izkazovala velikodušnost in na tisto žerjavico v kaminu prislonila gradelo, ki je po prismojenosti sodeč le za okras?...« (Mladina, 2003)

  Cene

  hladne predjedi 8–14, juhe 5–7, tople predjedi 9–17, glavne jedi 10–29, sladice 4–6,50 evra (2016)

  Vina

  na vinski karti je 20 primorskih buteljk, hišni vinar je posestvo Klenar; najbolj priljubljeni so Klabjan, Brandulin, Posestvo Jazbec, Zidarich in Pucer z Vrha

  Opombe

  leta 2016 je ocenjen lokal z novimi najemniki

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.142
  receptov