Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna Mahorčič, Rodik pri Kozini

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
24. oktober 2005
št. ogledov: 4111

Gostilna Mahorčič
6240 Kozina, Rodik 51

Smerokaz

iz ljubljanske smeri z avtoceste odcep za Lipico, potem po kažipotu za Rodik; iz središča Kozine sledimo kažipotom proti Rodiku (4 km)

Kontakti

■05 680 04 00; 041 679 588
gostilna.mahorcic@amis.net

Odprto

od četrtka do nedelje od 12. do 22. ure

Zaprto

od ponedeljka do srede

Kuhinja

nova kraška in primorska kuhinja
Mladina, oktober 2012 (4/5); Nedelo, maj 2012 (5/6); Nedelo, februar 2010 (4,5/5); Večer, 2004 (5/6); Nedelo, 2003 (4/5); Mladina, 2002 (5/5); Mladina, 2003 (5/5); gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... znotraj pa se v enakomernih presledkih, počasi, da je čas za pogovor in počitek hkrati, do užitka vozijo hodi družinskega porcelana, polni, hkrati, preprostosti in dovršenosti. Spomnil se bo pomladnih koprivnih vlivancev v omaki zelenih špargljev, poletnih zeliščnih štrukljev v omaki bakalarja, jesenskih raviolov z jamarjem v omaki goriškega radiča. Vedno so Mahorčičevi sloveli po svojih paštah in omakah, a zdaj so jih še pomladili, nadgradili, popestrili. Okusi so še vedno domači, znani, stari in iskreni, le da so še nežni in spenjeni, moderni in razgledani...« (Nedelo, 2012) 
■ »... Mahorčičevo ekipo velja pohvaliti tudi za lepo opremljeno vinsko vitrino, iz katere nam je ta dan še posebej dobro del nenašminkani Fonov teran, pa za papirnato tanko rezanje in nevsiljivo začinjanje surovega gobarskega izplena ter za tri krušne vaje v slogu, predvsem za male ocvrte krušne kroglice. Sladoled iz jurčkov, zelo simpatično zamisel za spremstvo govejemu tatarcu, je skvaril timing, saj smo na mizo dobili že skoraj staljenega, v časovno zanko pa so se ujele tudi preveč pečene račje prsi, ki jim sicer ne gre odrekati lepe kombinacije okusov pomaranče, medu in zvezdastega janeža...« (Mladina, 2012) 
■ »... Zakaj obiskati?Mar nisva že dovolj hvalila? Prepričajte se, če sva pretiravala, sami! (Nedelo, 2010)
■ »... primer pristne vaške slovenske gostilne s primorskega konca, z bogato tradicijo, široko razgledanostjo in svetlo prihodnostjo, ki bi ga bilo potrebno patentirati in zaščititi! Vse je, namreč, dobro, lepo, domače, prijazno. Pa kako diši...« (Večer, 2004) 
■ »...Gostilna je lepo prenovljena, s prijetnim vrtom v atriju, notranjost pa obeta več od navadne ponudbe. Vse je lepo urejeno, pohištvo izbrano z veliko okusa in nepretenciozno, s slogom postavljeno v lepe prostore. Natakar, ki nam je stregel, je odlično obvladal svoje delo in kar veselje je bilo naročati jedi in se pogovarjati o njih... Mahorčič je ena od gostiln, od koder ne boste odšli ravnodušni. Z malo več pozornosti pri določenih jedeh so sposobni vrhunskih presenečenj. Toplo priporočam...« (Nedelo, 2003)
■ »... Mahorčičevi kuhajo eno pristnejših govejih juh, kar jih lahko posrebaš v gostilnah, in silovito joto, za toplo predjed pa so Ilovarjevemu nonetu nastavili avtostrado pasticciev, njokčev in špinačnih štrukljev, glede česar bi, polnih ust sočnega mesa in svežega sočivja, edinole lahko pocmokali, da se je sirov pasticcio (morda vendarle, kot so rekli, lasagna) zdruznil v poc in da je v krasen divjačinski golaž premočno posegla meta. Kar se tiče trdote njokov, dopušča – tudi samo notranje razklano – Ilovarjevo omizje obe različici, a ostaja enovito pri oceni Mahorčičevega mesovja, sočnega in s kapljo terana zalitega veprovega fileja, res medium maslenega biftka, lahkotnih pečenic in fenomenalne telečje krače: vrhunsko. Spremljeno s kupom prikuh, zalito s poštenim refoškom in teranom gospoda Štoke ter zapečateno s panno cotto, jabolčnim štrudlom in z bisa vredno mandljevo kremo, sladicami, za katere skrbi Mahorčičev tamladi in ki so skupaj s širitvijo vinske karte najizrazitejši znanilec sprememb...« (Mladina, 2003)

Cena

hladne predjedi 5,20 do 8,30, juhe 3,50 do 5, tople predjedi 7 do 13,80, glavne jedi 12,20 do 28,10, sladice 3,50 do 8 evrov (2012)

Dodatna ponudba

Srehod po vasi in branje kulinaričnih revij ter knjig ob krušni peči sveda! Eden najboljših ovinkov s slovenskih avtocest.

Opombe

Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu
 
© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki