Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Kunstelj, Radovljica

  Gostinski lokal v Radovljici
  10. september 2012
  št. ogledov: 1767

  Gostilna Kunstelj
  Gorenjska c. 9, Radovljica

  Smerokaz

  sredi mesta, pred Linhartovim trgom 

  kontakti

  ■ tel. 04 531 51 79
  kunstelj@siol.net

  Odprto

  torek, sreda in od petka do nedelje od 12. do 22. ure

  Zaprto

  ponedeljek, četrtek

  Kuhinja

  slovenska regionalna (gorenjska) kuhinja; gl. jedilni list s cenami

  Ocene

  Mladina, julij 2016 (3/5); Nedelo, december 2011 (3/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...ta se je odprl z grahovo juho, v katero so vložili tri idrijske žlikrofe. Čeprav jih lahko pohvalimo, da so grah termično obdelali tako, da je juho krasila živahno sveža zelena barva in ji tudi močnega okusa ni manjkalo, bi bilo vendarle bolje, ako bi jo še spasirali, saj se nam potem grahove luščine ne bi zatikale med zobmi. Tudi s skuto nismo bili čisto kontent – že res, da so jo obložili s kockami hrustljave rumene kolerabe, orehovimi jedrci in orehovim oljem, a je sama osnovna sestavina v odsotnosti soli, popra in začimb brezkarakterno izzvenela v prazno. Škoda, ker pri Kunstlju sicer kar znajo kuhati – res rahle (in res domače) krompirjeve njoke so pomešali z dovolj dišečimi gobami in ravno dovolj sladke smetane, da je jed tudi po gratiniranju s sirom ostala sočna, predvsem pa je bilo fino, da so se pri količinskem odmerku držali toliko nazaj, da je v goltu ostala želja po še...« (Mladina, 2016)
  ■ »... Predvsem je to gorenjska gostilna, ki domačo klobaso debelo nareže, v zaseki ne varčuje s česnom in slanino po razsolu dobro hladno odimi. Zraven pa ponudi domače feferone, ki pečejo ravno prav, da ustnice pivna še vroč ocvirkov kruh. Prava specialiteta je ješprenjeva juha, ki ni nobena enolončnica, temveč prava in lahka zelenjavna juha, ki odlično pripravi želodec na težki spopad s kolinami. Kolinam količinsko ni manjkalo nič. Debeli kos pečenke na kosti, lepo opečena pečenica, ocvirki na repi, na masti zapečen pražen krompir, dovolj okisano zelje... Oddolžila se je kostanjeva tortica, slaščičarsko ovita v tanek čokoladni obod. Nekaj mladostnega v 138-letni gostilni, ki ji že peta generacija Štiherlejevih daje svoj prepoznavni pečat...« (Nedelo, 2011)

  Cene

  ■ poseben meni - v našem primeru grahova juha / muflon z rižoto / kremšnita v kozarcu - stane malo manj kot 20 evrov, sicer pa pri Kunstlju prakticirajo zanimivo plačilno politiko: 9,09% popusta na gotovinska plačila.evrov (2016)
  ■ hladne predjedi 6,60 do 8,80, juhe 2,20 do 4,40, glavne jedi 7,70 do 21,45, sladice 2 do 4,40 evra (2011)

  vinska karta
  ■ prgišče zvezdniških buteljk, na kozarec pa poleg nepreizkušenega belega še kiselkast in podhlajen merlot (2016)
  ■ v stari slovenski gostilni se je vselej pilo odprto vino, pri Kunstlju pa Fabjanov cviček iz Dolenjega Gradišča pri Šentjerneju, Debenjakova merlot in sivi pinot iz Kozane v Goriških Brdih, Pupisov teran iz Tomaja in konjiško belo Zlatega Griča iz Slovenskih Konjic; kdor želi več, povpraša za vinski nasvet Majo. Cene vin: modra frankinja, Šturm, 13,75 € (pri vinarju 7,20) 2011

  Drugo


  prenočišča (z večerjami)

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.124
  receptov