Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Kirn, Jezero pri Preserjah

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  23. maj 2005
  št. ogledov: 7443

  Gostilna Kirn
  1352 Preserje, Jezero 19 

  Smerokaz

  do Podpeči pridemo s ceste med Ljubljano in Vrhniko; takoj za starim mostom čez Ljubljanico na levi strani, ko zapeljemo v Jezero

  Kontakti

  ■01 363 10 34
  dragakirn@hotmail.com

  Odprto

  odpetka do nedelje od 12. do 22. ure

  zaprto

  od ponedeljka do četrtka (odprto po dogovoru)

  Kuhinja

  slovenska meščanska

  Ocene

  Nedelo, oktober, 2012 (4/6); Mladina, februar 2012 (4/5); Nedelo, 2005 (4-5/5); Mladina, 2003 (4/5); gl. opombe  izvlečki iz ocen 
  »... To je, namreč, potrebno slišati! Če bi pri Kirnu brali, ne bi bilo pol tako dobro. “Bučke so s sirom, melancani s paradižnikom, mocarelo in prelivom čez, od mesa so domača klobasa, domača pašteta, panceta divjega prašička, salama, lahko naredimo oboje kot tris, potem imamo od juh govejo, gobovo, bučno in joto, od testenin pa njoke, fuže, pastičo z radičem, žlikrofe, kanelone, štrocapete, nato pa so telečja pečenka, telečja plečka, srna v omaki, jagenjček je pečen, telečja jetrca so krasna, potem kakšna lička žrebičkova, steak, medaljon, mandljev zrezek, pa še kaj...« (Nedelo, 2012)
  ■ »... Otročad je nato navdušeno mlela njokce z bratzaftom in dišeče kanelone s porom in gobami, ata pa mama pa sta po skledici izjemnega regrata z ocvirki in krompirjem medlela ob nadmehkih žrebičkovih ličnicah z nevideno dobro ohrovtovo rulado, potalala lajke pošteni krvavici, matevžu in repi in malo zarobantila nad hudo zahrustančenim pečenim rebrom. A ko so pred nas postavili iz dolgega spiska izbran kvartet kot babičinih tort... ni moglo drugače, kot da iz Jezera v mesto odplujemo zadovoljno. Zelo zadovoljni!« (Mladina, 2012)
  ■ »... Moje skromno mnenje: Čeprav ni tako razvpit kot nekatere druge gostilne, je Kirn še vedno prva liga. Iskrenost ponudbe (»česar je zmanjkalo, pač ne naredijo«) dopolnjuje izvesek v okviru na steni: »Danes vam priporočamo vse, kar imamo!« Lepo, sveže sezonsko in z duhovito skladnimi kombinaciji okusov. Obisk zelo, zelo toplo priporočam...« (Nedelo, 2005)
  ■ »... Če je bilo razen čokoladne torte s hrustavim presenečenjem v notranjosti in imenitnega mareličnega štrudlja pri hiši iskati greha, bi za takega opredelili kozlička, katerega prednosti je zakrila premočna provansalska omaka. Sicer pa se je Kirn, ki je težišče opazno (in pohvalno) premestil na predjedi, ki previdno uvaja novitete, a se za vsako ceno ne pači z modo, in ki zmore poleg jedi postreči s primernim vinom in tudi presekati s po italijanski šegi narejenim sorbettom, zelo izkazal...« (Mladina, 2003)

  Cene

  hladne predjedi 10 do 15, juhe 2,50 do 3,50, tople predjedi 10 do 15, glavne jedi 10 do 25, sladice 4 do 6

  opombe
  Povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo).

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.138
  receptov