Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Janežič, Pšata, Dragomelj

  Gostinski lokal na Pšati pri Dragomlju
  11. maj 2005
  št. ogledov: 2549

  Gostilna Janežič
  Pšata 25, 1262 Dol pri Ljubljani 

  smerokaz
  z avtoceste Ljubljana – Maribor iščemo izvoz Šentjakob, potem pa proti Domžalam; v Dragomlju zavijemo desno protiPšati

  Kontakt

  ■ 01 562 70 20
  gostilna.janezic@siol.net

  Odprto


  od srede do sobote od 12. do 22. ure; ob nedeljah od 12. do 18. ure

  Zaprto

  ponedeljek,torek

  Kuhinja

  domače slovenske jedi z nekaj novimi primesmi

  Dodatna ponudba

  prenočišča

  Ocene

  Nedelo, julij 2010 (3/6); Nedelo, 2004 (4-5/6); Mladina, 2004 (3/5); Nedelo, 2001 (4/6); gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...Toda Tine Janežič, kuhar slovenskih nogometašev in chef s Pšate, ni zvezdni... Sicer pa reže, meša, peče in oblaga krožnike, da jih štirje natakarji v pospešenem tempu odnašajo med goste. Bakalar iz dimljene mečarice z marinirano bučko in vejicama drobnjaka pove, da se Janežič ne trudi s kreativnostjo, saj mu je pomembnejša učinkovitost. Jurčki na žaru. Ker niso bosanski, temveč slovenski. Ker so potreseni s sirom. Ker je krožnik tako lep, ko ga slikajo peteršilj, paradižnik in radič... Prekmursko gibanico. Ker je skoraj takšna kot v Prekmurju, toda zato veliko bližje... Čokoladno in orehovo torto. Ker je domača in sočna in ker nihče ne opazi, da je krema iz vrečke...« (Nedelo, 2010)
  ■ »...Janežič je takšna gostilna, da jo lahko vedno in povsod z lahkoto priporočim vsem, ki imate radi dobre okuse. Res je, da ga kot domača gostilna včasih malce polomijo pri malo bolj ambiciozno zastavljenih jedeh, vendar to ni glavnina njihove ponudbe. Tisto, po čemer slovijo, je več kot odlično. Zelo skrbijo za kakovost surovin, iz katerih potem delajo dobre jedi. Večino stvari še vedno pripravljajo doma, in to se pozna tudi na krožnikih. Obisk toplo priporočam!...« (Nedelo, 2004)
  ■ »...Presušenost, žvekalni efekt telečje pečenke in polnjenih telečjih prs lahko še pripišemo sorazmerno pozni uri obiska, medtem ko gredo že čisto poležan motovilec, plastičen pommes frites ter, predvsem, do sluzavosti zgoščena in z začinko zabeljena omaka telečjih jetrc na rovaš kuhinjskih šeg in navad...« (Mladina, 2004)

  Cene

  hladne predjedi 7 do 10, juhe 2,60 do 3,50, tople predjedi 7 do 10, glavne jedi 7 do 22, sladice 3 do 4; kosilo 8 evrov

  Vinska karta

  hišna vinarja sta Pupis iz Tomaja za teran in Magdič iz Ljutomera za zeleni silvanec; beli pinot iz Medane, cviček iz Drame pri Šentjerneju  opombe
  povezave na nekatere ocene v časnikih/revijah niso mogoče, ker je uredništvo članke odstranilo s portala (Mladina) ali pa je dostop plačljiv (Nedelo)

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.092
  receptov