Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna Grič, Slovenske Konjice

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas; pred tem restavracija Zlati grič
29. april 2011
št. ogledov: 2587

Gostilna Grič
Škalce 83, 3210 Slovenske Konjice

Kontakt

■ 040 469 116; 03 758 03 61
info@gostilna-gric.si

Odprto

NON STOP; ponedeljek od 10. do 20. ure; od torka do četrtka od 10. do 21. ure; petek in sobota od 10. do 22. ure; nedelja od 10. do 19. ure

Kuhinja

mesne, divjačinske in morske jedi; gl. jedilni list z degustacijskimi meniji (4–6-hodni) in s cenami

Ocene

Nedelo, avgust 2016 (4/6); Mladina, april 2013 (4/5); Mladina, junij 2011 (2/5; gl. opombe)

Izvlečki iz ocen

■ »... Za goveji hrbet, ki ga je za dve dolgi, dovolj debeli rezini, da se lepo vidijo »letnice« manj kot srednje opečenosti, se ve, da se je krava pasla na »bližnji pohorski kmetiji«. Pri žvečenju je dovolj griznosti, ki priča o aktivnem govedu, in prav nič peskavosti, ki bi razkrila premalo odležano meso. Krožnik je barvno pisan, a ne kičast. Sirov štrukelj sicer ne preseneti, toda zato to namesto njega opravi ožgano korenje in tudi peteršiljeva krema je dovolj gladka, polovica pečenega vijoličastega krompirja pa dovolj krompirjasta. Portska omaka se razliva med oljčno in videti je tudi nekaj poganjkov brokolija. Želim poudariti, da to ni kar nekakšen steak, ker je boljši od njega...Pravzaprav pri nas tako sredi takšnega vinograda ni nikjer drugje takšnega degustacijskega menija.« (Nedelo, 2016) 
■ »...Sicer zelo lagodno, vendarle z dovoljšno resnostjo so se stvari lotili tudi v kuhinji in pred nas po kar dolgi pavzi po simpatičnem, a nepresežnem divjačinskem narezku postavili za kraje vzhodno od Trojan več kakor le korektne, v sladkasti omaki z repki potočnih rakov kopajoče se domače čemaževe njoke in kot se šika spečena in z omako iz jabolk in malin zbalansirana mastna račja jetra. Ko bi ne bila čemaževa juha s kozjim sirom tako praznega okusa in ko bi bil biftek, ujet med slastno omako iz mavrahov in dišeč čemažev pire, vendarle malo mehkejši in sočnejši, bi bili skorajda že priča izjemnemu presenečenju – še posebej, ker so file smuča spekli in ne – kot se rado primeri na kontinentu – prepekli in ga postregli s sočnim, a na srečo ne sluzastim ješprenjem...« (Mladina, 2013)
■ »...Pa pojdimo od začetka, od trenutka, ko je trio družno ugotovil, da tako stepen domač kruh, katerega vsako nadaljnjo košarico posebej zaračunajo, ne more priti od drugod, kakor iz avtomata, tako nevznemirljive suhe mesnine pa le od rutiniranega proizvajalca, mesarja... mastno, a krepko govejo z na mašinco narejenimi rezanci, telečjo obaro s kupom mesa in žlico moke ter ubogo gobovo s čisto zmlinčenimi jurčki. Saj, čakali smo na tudi na tabli pred vinotočem oglaševana gosja jetrca, se troštali, da jurčke, čeprav iz zmrzovalnika, z jajčkom dostojno umeša vsak vajenec. Ampak v vinotoču ne poje zmrzovalnik samo jurčkom, temveč iz njega jemljejo in po vsem sodeč na hitro, mikrovalovno odtalijo tudi tako delikatne organe, kot so gosja jetrca...« (Mladina, 2011)

Cene

■ hladne predjedi 8,40, juhe 2,70–3,90, tople predjedi 9,50–10,50, glavne jedi 12,50–19, sladice 3–5,30 evra; gl. jedilni list s cenami; tudi 4-hodni (28), 5-hodni (32) in 6-hodni degustacijski meni (40 evrov)
■ lagodno 4-hodno obedovanje sredi telebajskaste krajine te bo stalo nekje od 25 do 30 evrov (2013)
■ v vinotoču smo prevedrili za okoli 40 € po oseb (2011) vinska karta
■ samo vina Zlatega griča; vseh deset vin zadnjega letnika tudi na kozarec (2016)
■ odprta in buteljke iz lastne kleti, tudi na kozarce in po ugodnih cenah (2011)

Opombe

■ gostilna Grič je bila do nedavnega restavracija Zlati grič, v času ocenjevanja v Mladini (2011) pa Vinotoč Zlati grič
■ Probanka je podjetje Zlati Grič leta 2016 prodala zasebnemu češkemu skladu RSBC spletne povezave 
abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki