Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna Dvor Jezeršek

Gostinski lokal v Zgornjem Brniku
12. september 2011
št. ogledov: 2316

Gostilna Dvor Jezeršek
Zgornji Brnik 63, 4207 Cerklje na Gorenjskem 

Smerokaz

avtocestni odcep za Vodice

Kontakti

■ tel. 04 25 29 400
gostinstvo@jezersek.si

Odprto

od ponedeljka do sobote od 12. do 22. ure

Zaprto

nedelja

Kuhinja

tradicionalna slovenska kuhinja; potice za domov

Ocene

Nedelo, marec 2011 (3,5/6); Mladina, 2010 (3/5); Mladina, 2008 (2/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Vseeno pa so ajdovi svaljki na špinačnih listih, s paradižnikovo omako s škampi, načeli temeljno dilemo vzorčne slovenske gostilne. So lahko pod Krvavcem škampi, ki se s kleščami pretegujejo po dolgih, z (mamino) roko valjanih svaljkih dobrodošlega ajdovega okusa, prelitih z za ta letni čas ne ravno sezonsko omako? Četudi je po njej nariban hren, nad čimer se okus ne pritožuje. Ali lahko predstavljamo na enem mestu, četudi v “središču”, vseh 24 slovenskih gastronomskih regij? Jezerški na Dvoru odgovarjajo pritrdilno. Zato, ker gostje v domači slovenski gostilni to hočejo! Zato Dvor ne kandidira za najboljšo slovensko gostilno, saj ni eksperiment, še manj ustvarjalni laboratorij. Je le gostilna! Domača in družinska, toda predvsem preprosta in navadna. S trd(n)imi stoli, da ni nobene možnosti, da bi vas zvrnilo v znak. Ker so jedi “le” dobre in ker sploh nočejo biti najboljše...« (Nedelo, 2011)
■ »... Zmagovalna - letos je to Arvajeva - kranjska klobasa s tradicionalne tekme, uprizarjane prav pri Jezerških, v spremstvu sveže naribanega hrena in gorčice je zalogaj, ki ga zlahka priporočimo omastitve željnim očanskim mustačam. Seniorske sive glave kanijo - ko z njega odstranijo jato slanih filetov in goščavo kaper - prikimati tudi ob na hitro zmešanem tatarskem bifteku in dejansko zeliščni Vodnikovi zeliščni juhi, konfekcijske rezine dimljenih račjih prsi pa iz sivega povprečja potegneta nad- (brusnična marmelada z gorčičnimi semeni) in podlaga (tanke rezine kakija)... Na krožniku s pečenim gosjim bedrom, fižolovim štrukljem in bloško trojko, gosto prikuho iz skupaj kuhanega krompirja, kolerabe in fižola, je v daleč najboljši formi slednja, gos in štrukelj pa sta, drugače od res dobrih in v nulo pečenih rezin goveje pljučne z jurčki, že videla sočnejše čase...« (Mladina, 2010)
■ »... čeprav je sicer okusni domači skuti manjkala kaka kapljica bučnega olja in kolut čebule, bi se tja do tople predjedi še strinjali z Jezerškovim zastavkom, tudi če ostane enigma, kako se iz svežih lisičk zakuha tako anemična juha. Zato pa so bila telečja jetrca z vodnimi žličniki, ki smo si jih privoščili za medigro, v ponazoritev, zakaj ata Ilovar dolga leta adolescence ni prenesel niti j od jetrc - tele, ki je davno zraslo v junca, žagovina, ki je namesto zaželene sočnosti in slastno skurjenega roba le za vadbo žvekalnih mišic. Jezeršek s pristavkom v jedilnem listu, namreč, da nudi "pravi, torej telečji dunajski zrezek", nemara cilja na notranje gorenjsko konkurenco, ki se že pred časom odločila za svinino, ampak njegova neenakomerno panirana verzija ima kljub vsemu več okusa po olju kot po teletini, njegov sicer lepo pečen in soka poln rumpsteak pa po tujerodni omaki, ki ga obdaja...« (Mladina, 2008)

Cene

hladne predjedi 4 do 8, juhe 2,50 do 3,50, tople predjedi 6 do 8, glavne jedi 6 do 18, sladice 4 do 5 (Nedelo, 2011); preverba pri Jezeršku nas je stala manj od 30 €na osebo (Mladina, 2008)

Drugo

prenočišča; kuharski tečaji Akademije Jezeršek

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki