Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Belvedur, Gračišče

  Gostinski lokal na Belvedurju
  19. april 2011
  št. ogledov: 1714

  Gostilna Belvedur
  Belvedur 1, 6272 Gračišče 

  smerokaz

  v zaledju slovenske Istre

  Kontakt

  ■ tel. 05 657 40 22; 0 51 385 607
  info@gostilna-belvedur.si

  Odprto

  NON STOP; od ponedeljka do četrtka od 14. do 22. ure; petek 14. do 24. ure; sobota in nedelja od 12. do 24. ure;

  kuhinja

  istrska; gl. jedilni list s cenami

  Ocene

  Mladina, oktober 2013 (3/5); Nedelo, avgust 2009 (2,5/6)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... To, da je nanje naribanih gomoljik precej manj kot včasih – kar je potrdila tudi primerjalna analiza fotk v Konzumovi fotodokumentaciji –, je še najmanjši problem. Večja težava je, da so bili njoki razkuhani; da so bile v njih velike grude krompirja in da se je sir v omaki že začel sprijemati, pa je za oštarijo s takim renomejem skorajda že neoprostljivo. Reševanje belvedurskega ugleda je tako padlo na pleča všečnih, hardkorovsko rustikalnih in brez senčice dvoma popolnoma domačih fužev z mehkim mesom v sladkastem in orožmarinjenem golažu, fletno pečenega ovčjega podmladka ter okusne, a malo presuhe rezine v kosu pečene/dušene govedine, ki so jo po grlu pomagali odtransportirati koluti mehkih in okusnih, na plošči opečenih jajčevcev...« (Mladina, 2013)
  ■ »...Pridišalo je poletno in črno. Še muhe in čebele se niso zmenile, domorodci so naročili novo rundo, v daljavi je sicer kikirikalo in grmelo, toda psi so mirno spali dalje. Tartufi, to je tukaj že dolgčas. Debelo so bili naribani čez fuže, ki so bili v nežni omaki smetane, da je žlica veselo zajemala po debeli skledi z valovitim robom, ki je tudi v vaši shrambi, le pozabljena in bolj okrušena. Ne, nobenega sintetičnega olja ni bilo vmes, ker je bilo gomoljik več v ustih kot v nosu. V drugi skodeli, bolj vroči, so bili njoki, ki so plavali v globoki maščobi. Domači, veliki, polni, mehki, trdi, vse hkrati, pa še z gobami, jurčki iz šavrinskega gozda, opraženimi v tisti maščobi, ki jih je bilo za smejočo bero nedeljskega gobarja. Ta pogled na maščobo moraš prenesti! Ker to je domače, prvinsko, nepotvorjeno, ne-modno....« (Nedelo, 2009)

  Cene

  ■ gl. jedilni list s cenami
  ■ cene s črno gomoljiko potresenih njokov ali fužev se zavihtijo v cono 15 evrov, celoten obed za druščino treh pa se konča okoli kote 75 (2013)
  ■ opisano kosilo za dva je z vini stalo 67 €; tartufi imajo svojo ceno (2009)

  Vinska karta

  za piti je črno, belo in pivo; v črnem je največ refoška, drugo je kot mešanci, ki jih je polno dvorišče; vinska karta s cenami

  drugo 
  trgovina: domače marmelade in olivno olje; istrsko vino; tartufi; suhomesnati proizvodi; siri

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.133
  receptov