Prijava

Gostilna Belšak Slavkov dom

Gostinski lokal pri Medvodah
12. februar 2009
št. ogledov: 2283

Gostilna Belšak Slavkov dom
1215 Medvode, Golo Brdo 8

Smerokaz

s stare ceste Ljubljana – Kranj, med Medvodami in Mednim zavijemo levo in vozimo proti Golemu brdu

Kontakti

■01 361 12 42
info@gostilnabelsak-slavkovdom.si 

Odprto

od torka do sobote od 11. do 21. ure; nedelje in prazniki od 11. do 19.30 ure

Zaprto

ponedeljek

Kuhinja

slovenska; gl. jedilni list; sezonska ponudba

Ocene

Mladina, junij 2015 (3/5); Nedelo, oktober 2013 (3,5/6); Mladina, 2008 (4/5); Mladina, 1997 (4/5): gl. opombe

Izvlečki iz ocen

■ »... Čeprav je bil spomin na pehtranove štruklje z ljubljanske tržnice lepši od ponovitve – zgolj zelena barva pehtrana je bila premalo, da bi jih ločila od priloge ob mesu -, četudi je bil krompir še premlad, da bi pobarval skorjo, ki se je sicer že lepo zapekla, in lahko dobite celo rezance s tartufi, je Belšakov dom na Golem Brdu predvsem gostilna, na katero se je mogoče zanesti. Čebula je s ptujskega polja in kdor ne verjame, naj se ozre navzgor, saj mu visi nad glavo. Krompir je od kmeta iz Cerkelj, ki ima celo njivo samo za Slavkov dom...« (Nedelo, 2013) 
■ »... In je z užitkom posrebal gobovo ter z doma ribano kašo zakuhano govejo juho, si privoščil po vzorec imenitne fritaje z vrtnimi šparglji in panceto in bil za glavno v tako dobri formi, da je pokončal večino mesovja. Če je koga strah mastnega kupa paniranih bikovih jajc, naj bo potolažen, na Slavkovem domu ne pretiravajo s količino, skrbijo za drenažo in potrebni dizajn, obenem pa se, četudi bi si bilo želeti živahnejših barv, lahko pohvalijo s sočnim in kot putrček mehkim, trinadstropnim biftkom, praženim krompirjem ter svežo berivko. Kaka nevsiljiva intervencija mikrovalovke ali simboličen ščep začinke gor ali dol - Slavkov dom, ki zna zaokrožiti ponudbo z značilno sladico, pretežno pitnim vincem in bero žganjic, je ena izmed priročnejših opcij za pobeg iz betona. Varujte se vikendov...« (Mladina, 2008)
■ »... Sicer pa je Slavc silno presenetil. Iz oštarije za planinsko prvo pomoč se je prelevil v kočo, kjer strežejo z dostojnim, resda za poletne mesece premalo ohlajenim vinom, s pikantnostmi, kot je suha, Gozdičeva jelenova klobasa, s kot doma pečenimi fritati v močni goveji, z jurčki in lisičkami pa v pravoverni gobovi juhi in, poleg bogato nadevanih skutnih štrukljev, z mesnimi čudesi, kot so po pariško ali po dunajsko ocvrte bučke. Mejduš! Slavko se je izkazal za zaupanja vredno ime tudi s preverjenimi dobrotami, ne premastnimi, ljubiteljem pohanja ljubimi bikovimi jajci, kleno pohano piško, presunljivimi svinjskimi rebrci, zalim mladim krompirjem in omako, ki je branila pot do sicer tepeža potrebne kranjske bržole (s klobaso in z lisičkami). Dokončno, in posebej glede na rang, pa nas je zdramil z lahnimi, z bezgom le mimogrede poudarjenimi sirovimi štruklji, z njihovo pehtranovo različico...« (Mladina, 1997)

Cene

degustacijski 5-hodni meni 32 evrov

Vinska karta

10 etiket, odprta vina Magdičev zeleni silvanec iz Lendave, Cvelbarjev cviček s Trške gore, Ronkov merlot iz Goriških brd

opombe
gibalno ovirani morajo premagati štiri ali pet stopnic na pragu

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostinskih lokalov
■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.540 receptov
Moja kuharica