Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna Belšak Slavkov dom

  Gostinski lokal pri Medvodah
  12. februar 2009
  št. ogledov: 2266

  Gostilna Belšak Slavkov dom
  1215 Medvode, Golo Brdo 8

  Smerokaz

  s stare ceste Ljubljana – Kranj, med Medvodami in Mednim zavijemo levo in vozimo proti Golemu brdu

  Kontakti

  ■01 361 12 42
  info@gostilnabelsak-slavkovdom.si 

  Odprto

  od torka do sobote od 11. do 21. ure; nedelje in prazniki od 11. do 19.30 ure

  Zaprto

  ponedeljek

  Kuhinja

  slovenska; gl. jedilni list; sezonska ponudba

  Ocene

  Mladina, junij 2015 (3/5); Nedelo, oktober 2013 (3,5/6); Mladina, 2008 (4/5); Mladina, 1997 (4/5): gl. opombe

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Čeprav je bil spomin na pehtranove štruklje z ljubljanske tržnice lepši od ponovitve – zgolj zelena barva pehtrana je bila premalo, da bi jih ločila od priloge ob mesu -, četudi je bil krompir še premlad, da bi pobarval skorjo, ki se je sicer že lepo zapekla, in lahko dobite celo rezance s tartufi, je Belšakov dom na Golem Brdu predvsem gostilna, na katero se je mogoče zanesti. Čebula je s ptujskega polja in kdor ne verjame, naj se ozre navzgor, saj mu visi nad glavo. Krompir je od kmeta iz Cerkelj, ki ima celo njivo samo za Slavkov dom...« (Nedelo, 2013) 
  ■ »... In je z užitkom posrebal gobovo ter z doma ribano kašo zakuhano govejo juho, si privoščil po vzorec imenitne fritaje z vrtnimi šparglji in panceto in bil za glavno v tako dobri formi, da je pokončal večino mesovja. Če je koga strah mastnega kupa paniranih bikovih jajc, naj bo potolažen, na Slavkovem domu ne pretiravajo s količino, skrbijo za drenažo in potrebni dizajn, obenem pa se, četudi bi si bilo želeti živahnejših barv, lahko pohvalijo s sočnim in kot putrček mehkim, trinadstropnim biftkom, praženim krompirjem ter svežo berivko. Kaka nevsiljiva intervencija mikrovalovke ali simboličen ščep začinke gor ali dol - Slavkov dom, ki zna zaokrožiti ponudbo z značilno sladico, pretežno pitnim vincem in bero žganjic, je ena izmed priročnejših opcij za pobeg iz betona. Varujte se vikendov...« (Mladina, 2008)
  ■ »... Sicer pa je Slavc silno presenetil. Iz oštarije za planinsko prvo pomoč se je prelevil v kočo, kjer strežejo z dostojnim, resda za poletne mesece premalo ohlajenim vinom, s pikantnostmi, kot je suha, Gozdičeva jelenova klobasa, s kot doma pečenimi fritati v močni goveji, z jurčki in lisičkami pa v pravoverni gobovi juhi in, poleg bogato nadevanih skutnih štrukljev, z mesnimi čudesi, kot so po pariško ali po dunajsko ocvrte bučke. Mejduš! Slavko se je izkazal za zaupanja vredno ime tudi s preverjenimi dobrotami, ne premastnimi, ljubiteljem pohanja ljubimi bikovimi jajci, kleno pohano piško, presunljivimi svinjskimi rebrci, zalim mladim krompirjem in omako, ki je branila pot do sicer tepeža potrebne kranjske bržole (s klobaso in z lisičkami). Dokončno, in posebej glede na rang, pa nas je zdramil z lahnimi, z bezgom le mimogrede poudarjenimi sirovimi štruklji, z njihovo pehtranovo različico...« (Mladina, 1997)

  Cene

  degustacijski 5-hodni meni 32 evrov

  Vinska karta

  10 etiket, odprta vina Magdičev zeleni silvanec iz Lendave, Cvelbarjev cviček s Trške gore, Ronkov merlot iz Goriških brd

  opombe
  gibalno ovirani morajo premagati štiri ali pet stopnic na pragu

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostinskih lokalov
  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.198
  receptov