Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Gostilna As

Gostinski lokal v Ljubljani
23. marec 2005
št. ogledov: 2339

Gostilna As
1000 Ljubljana, Čopova 5/A

Smerokaz

restavracija je v Knafljevem prehodu, sredi Ljubljane, z dostopom z Wolfove ali iz Slovenske ceste

Kontakt

■ 01 01 425 41 68
gostilna.as@siol.net 

Odprto

NON STOP, od 12. do 24. ure (zadnje naročilo iz kuhinje do 21. ure)

Kuhinja

slow food; dnevna kosila; gl. jedilni list s cenikom

ocene 
Mladina, februar 2014 (3/5); Nedelo, oktober 2010 (4/6); Nedelo, 2007 (5/5); Večer, 2006 (kuhinja 5/6); Nedelo, 2003 (5/5); Mladina, 2001 (3/5); gl. opombe 

Izvlečki iz ocen

■ »...To je začelo plahneti ob glavnih krožnikih. Okej, Asovo mantro o minimalistični nadgradnji vrhunskih sestavin že razumemo, a vseeno ostaja kar nekaj vprašanj: kaj na nežnem krožniku z brancinovim filejem, rezinama koromača in kančkom bazilikine kreme počne podivjana rdeča salsa; kakšna je vloga mrzlega popečenega paradižnika ob v brezokusno semenje (prednjači lan) odetih jagenjčkovih zarebrnicah; in ali so kvadri pokuhanega in nato pečenega krompirja res edina mogoča priloga za oba? Pa še o cukru: dati gostu na izbiro najbolj oguljen nabor (čokoladni sufle, panakota, čokoladna in jagodna torta) je dandanes džouk že v veliko manj uglednih oštarijah, kot je As, postreženo panakoto in čokoladno torto pa lahko odpravimo z besedo, ki velja za vse skupaj: precenjeno.« (Mladina, 2014)
■ »... Vsako mesto, ki da kaj nase, še posebej, če je prestolnica, potrebuje gostilno, ki je - najdražja. Res pa je, da sedanji čas takšnim gostilnam ni naklonjen. Je As že preživel svoja najboljša leta? Omet nad glavo najeda vlaga, prtički so beli in iz blaga, toda robove je pojedel zob časa, skozi salon pa se v zadnjo pisarno ves čas sprehajajo zaposleni v civilnih oblekah, kot da bi bili na večerni promenadi po Čopovi. Jedilni list je, toda ne velja več, ker je novi v delu...« (Nedelo, 2010)
■ »...Visoka ocena je posledica že znanih dejstev (odlične morske jedi), o katerih ne dvomimo, in še bolj bistre Popetove prilagodljivosti razmeram, iz katerih bo spet potegnil največ. Nobeni jedi nismo mogli očitati prav nič, pa tudi še nikoli v tej gostilni nisem tako poceni jedel...« (Finance, 2010)
■ »... ne glede na vse, kar se bo očitno o Asu in Popu govorilo še tudi v prihodnosti, bo ognjemet odličnosti, ki smo ga bili deležni nekega vročega poletnega popoldneva, vsem udeležencem ostal v nepozabnem spominu. Profesionalno, vrhunsko, okusno, zunajserijsko!...« (Nedelo, 2007)
■ »... Kakovost ne niha, vse je na nivoju, predvsem pa izstopa vrhunskost sestavin, ki do Ljubljane priplavaj
Vsekakor cena, ki je presoljena. A tudi to je del Asovega imidža. Toda zanjo bi vsaj pri glavnih jedeh morali pokazati več kuharske umetnosti (ne le idej)...« (Večer, 2006) 

dodatno

video predstavitev restavracije in jedi

Opombe

gostilna As (so)upravlja tudi ambicioznejšo gostilno Na gradu

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu 

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki