Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Gostilna As

  Gostinski lokal v Ljubljani
  23. marec 2005
  št. ogledov: 2333

  Gostilna As
  1000 Ljubljana, Čopova 5/A

  Smerokaz

  restavracija je v Knafljevem prehodu, sredi Ljubljane, z dostopom z Wolfove ali iz Slovenske ceste

  Kontakt

  ■ 01 01 425 41 68
  gostilna.as@siol.net 

  Odprto

  NON STOP, od 12. do 24. ure (zadnje naročilo iz kuhinje do 21. ure)

  Kuhinja

  slow food; dnevna kosila; gl. jedilni list s cenikom

  ocene 
  Mladina, februar 2014 (3/5); Nedelo, oktober 2010 (4/6); Nedelo, 2007 (5/5); Večer, 2006 (kuhinja 5/6); Nedelo, 2003 (5/5); Mladina, 2001 (3/5); gl. opombe 

  Izvlečki iz ocen

  ■ »...To je začelo plahneti ob glavnih krožnikih. Okej, Asovo mantro o minimalistični nadgradnji vrhunskih sestavin že razumemo, a vseeno ostaja kar nekaj vprašanj: kaj na nežnem krožniku z brancinovim filejem, rezinama koromača in kančkom bazilikine kreme počne podivjana rdeča salsa; kakšna je vloga mrzlega popečenega paradižnika ob v brezokusno semenje (prednjači lan) odetih jagenjčkovih zarebrnicah; in ali so kvadri pokuhanega in nato pečenega krompirja res edina mogoča priloga za oba? Pa še o cukru: dati gostu na izbiro najbolj oguljen nabor (čokoladni sufle, panakota, čokoladna in jagodna torta) je dandanes džouk že v veliko manj uglednih oštarijah, kot je As, postreženo panakoto in čokoladno torto pa lahko odpravimo z besedo, ki velja za vse skupaj: precenjeno.« (Mladina, 2014)
  ■ »... Vsako mesto, ki da kaj nase, še posebej, če je prestolnica, potrebuje gostilno, ki je - najdražja. Res pa je, da sedanji čas takšnim gostilnam ni naklonjen. Je As že preživel svoja najboljša leta? Omet nad glavo najeda vlaga, prtički so beli in iz blaga, toda robove je pojedel zob časa, skozi salon pa se v zadnjo pisarno ves čas sprehajajo zaposleni v civilnih oblekah, kot da bi bili na večerni promenadi po Čopovi. Jedilni list je, toda ne velja več, ker je novi v delu...« (Nedelo, 2010)
  ■ »...Visoka ocena je posledica že znanih dejstev (odlične morske jedi), o katerih ne dvomimo, in še bolj bistre Popetove prilagodljivosti razmeram, iz katerih bo spet potegnil največ. Nobeni jedi nismo mogli očitati prav nič, pa tudi še nikoli v tej gostilni nisem tako poceni jedel...« (Finance, 2010)
  ■ »... ne glede na vse, kar se bo očitno o Asu in Popu govorilo še tudi v prihodnosti, bo ognjemet odličnosti, ki smo ga bili deležni nekega vročega poletnega popoldneva, vsem udeležencem ostal v nepozabnem spominu. Profesionalno, vrhunsko, okusno, zunajserijsko!...« (Nedelo, 2007)
  ■ »... Kakovost ne niha, vse je na nivoju, predvsem pa izstopa vrhunskost sestavin, ki do Ljubljane priplavaj
  Vsekakor cena, ki je presoljena. A tudi to je del Asovega imidža. Toda zanjo bi vsaj pri glavnih jedeh morali pokazati več kuharske umetnosti (ne le idej)...« (Večer, 2006) 

  dodatno

  video predstavitev restavracije in jedi

  Opombe

  gostilna As (so)upravlja tudi ambicioznejšo gostilno Na gradu

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.177
  receptov