Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Domačija Novak, Sadinja vas, Dvor pri Žužemberku

  Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
  29. julij 2006
  št. ogledov: 4838

  Domačija Novak
  8361 Dvor, Sadinja vas pri Dvoru 7 

  Smerokaz

  avtocesto iz Ljubljane zapustimo pri Ivančni Gorici, nadaljujemo do Žužemberka, takoj za njim pa levo zavijemo v klanec proti Sadinji vasi

  Kontakt

  ■ 041 343 000; 07 308 74 30
  trota@siol.net

  Odprto

  v petek in soboto za kosilo in večerjo; v nedeljo za kosilo; drugi dnevi po predhodnem dogovoru

  Zaprto

  ponedeljek, torek; gl. tudi odprto

  Kuhinja

  izčiščena, minimalistična kuharija; domač kruh iz peči; plodovi okoliških travnikov in gozdov, npr. sladkovodne ribe in divjačina; vsakič nekaj drugega

  Ocene

  Mladina, oktober 2015 (4/5); Nedelo, september 2010 (5/6); Mladina, 2008 (5/5) 

  izvlečki iz ocen
  »... Jedi, ki jih na ferrarijasto rdečem štedilniku pripravlja gospodarica, so namreč poklon preprosti kuhariji, očiščeni vsega nepotrebnega balasta, fokusirani na sezonske lokalne pridelke (na domačiji smo!), natančno pripravo in zanimive detajle. Krožniki so na pogled zavajajoče skromni, narejeni so tako, da se njih bogatija opazi v ustih: zeljna zloženka je na debelo potresena z grobimi drobtinami, ki med peko ustvarijo res frajersko hrustljavo skorjo, kontrapunkt mehki in sočni zeljnato-testeni podstati. Potem je tu sancta simplicitas v obliki dveh rezin koprivnega štruklja, ki sta osnovno hrustljavost zadobili s hitrim opekanjem v razgreti ponvi, dodatno pa s tankimi koščki pečene slanine domačega krškopoljca...« (Mladina, 2015)
  ■ »... Zakaj obiskati?Ne pomnim, kdaj je bilo tako prijetno in kdaj vse tako, kot mora biti v domači slovenski gostilni. Pravzaprav si Novakovim nevoščljiv. Ker ob tem, kaj (in kako) delajo, tako uživajo.« (Nedelo, 2010)
  ■ »... Kot je pokazala iz olivnega olja in travniških zeli sestavljena podlaga štrudlja iz črnih trobent, ki so nam ga postregli za mlačno predjed, kuhajo Novaki z razlogom in ne zavoljo tega, da bi z nevsakdanjimi sestavinami na hitrico očarali goste. Razlog se je triu za trenutek porazgubil z bolj smetanasto kot špargljevo in s prejkone povprečno govejo juho, a privrel na plan z izjemno rižoto, polno divjih špargljev in rumeno od žafrana, ki jo je gospodar za repete ponudil kar s ponve. Vrhunsko, brez odvečnega afnanja, spremljeno z dostikrat duhovitim izborom vin. Novaki, tako vedo povedati njihovi slastni biftki, znajo tudi z mesom, ne maličijo špargljev s čim močnejšim od masla ter parmezana in naberejo mavrahe za posebej priloženo omako... (Mladina, 2008) 

  Cene

  ■ za niz petih jedi smo v Sadinji vasi rade volje pustili 27 evrov (2015)
  ■ 6-hodni degustacijski meni 25 do 35 €; gl. opombe (2010)

  Vinska karta

  izjemen gospodarjev kevder z magnumi, letniškimi raritetami in izrednim selektorskim občutkom ter sproščenostjo pri strežbi (Mladina, 2015)

  posebna ponudba

  teniško igrišče; potepanje po okolici; muharjenje na Krki; opombe
  ■ izključno gotovinsko plačilo
  ■ nekaj manjših preprek za gibalno ovirane

  Spletne povezave

  abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
  ■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
  ■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
  100 najboljših restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.124
  receptov