Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Domačija Novak, Sadinja vas, Dvor pri Žužemberku

Eden boljših gostinskih lokalov pri nas
29. julij 2006
št. ogledov: 4846

Domačija Novak
8361 Dvor, Sadinja vas pri Dvoru 7 

Smerokaz

avtocesto iz Ljubljane zapustimo pri Ivančni Gorici, nadaljujemo do Žužemberka, takoj za njim pa levo zavijemo v klanec proti Sadinji vasi

Kontakt

■ 041 343 000; 07 308 74 30
trota@siol.net

Odprto

v petek in soboto za kosilo in večerjo; v nedeljo za kosilo; drugi dnevi po predhodnem dogovoru

Zaprto

ponedeljek, torek; gl. tudi odprto

Kuhinja

izčiščena, minimalistična kuharija; domač kruh iz peči; plodovi okoliških travnikov in gozdov, npr. sladkovodne ribe in divjačina; vsakič nekaj drugega

Ocene

Mladina, oktober 2015 (4/5); Nedelo, september 2010 (5/6); Mladina, 2008 (5/5) 

izvlečki iz ocen
»... Jedi, ki jih na ferrarijasto rdečem štedilniku pripravlja gospodarica, so namreč poklon preprosti kuhariji, očiščeni vsega nepotrebnega balasta, fokusirani na sezonske lokalne pridelke (na domačiji smo!), natančno pripravo in zanimive detajle. Krožniki so na pogled zavajajoče skromni, narejeni so tako, da se njih bogatija opazi v ustih: zeljna zloženka je na debelo potresena z grobimi drobtinami, ki med peko ustvarijo res frajersko hrustljavo skorjo, kontrapunkt mehki in sočni zeljnato-testeni podstati. Potem je tu sancta simplicitas v obliki dveh rezin koprivnega štruklja, ki sta osnovno hrustljavost zadobili s hitrim opekanjem v razgreti ponvi, dodatno pa s tankimi koščki pečene slanine domačega krškopoljca...« (Mladina, 2015)
■ »... Zakaj obiskati?Ne pomnim, kdaj je bilo tako prijetno in kdaj vse tako, kot mora biti v domači slovenski gostilni. Pravzaprav si Novakovim nevoščljiv. Ker ob tem, kaj (in kako) delajo, tako uživajo.« (Nedelo, 2010)
■ »... Kot je pokazala iz olivnega olja in travniških zeli sestavljena podlaga štrudlja iz črnih trobent, ki so nam ga postregli za mlačno predjed, kuhajo Novaki z razlogom in ne zavoljo tega, da bi z nevsakdanjimi sestavinami na hitrico očarali goste. Razlog se je triu za trenutek porazgubil z bolj smetanasto kot špargljevo in s prejkone povprečno govejo juho, a privrel na plan z izjemno rižoto, polno divjih špargljev in rumeno od žafrana, ki jo je gospodar za repete ponudil kar s ponve. Vrhunsko, brez odvečnega afnanja, spremljeno z dostikrat duhovitim izborom vin. Novaki, tako vedo povedati njihovi slastni biftki, znajo tudi z mesom, ne maličijo špargljev s čim močnejšim od masla ter parmezana in naberejo mavrahe za posebej priloženo omako... (Mladina, 2008) 

Cene

■ za niz petih jedi smo v Sadinji vasi rade volje pustili 27 evrov (2015)
■ 6-hodni degustacijski meni 25 do 35 €; gl. opombe (2010)

Vinska karta

izjemen gospodarjev kevder z magnumi, letniškimi raritetami in izrednim selektorskim občutkom ter sproščenostjo pri strežbi (Mladina, 2015)

posebna ponudba

teniško igrišče; potepanje po okolici; muharjenje na Krki; opombe
■ izključno gotovinsko plačilo
■ nekaj manjših preprek za gibalno ovirane

Spletne povezave

abecedno kazalo (ocenjenih) slovenskih gostilna
■ abecedno kazalo najboljših slovenskih gostilna
■ abecedno krajevno kazalo slovenskih gostilna
100 najboljših restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki