Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Domačija Kabaj Morel, Dobrovo v Brdih

  Eden (naj)boljših gostinskih lokalov pri nas
  11. maj 2005
  št. ogledov: 4576

  Domačija Kabaj Morel
  5212 Dobrovo v Brdih, Šlovrenc 4

  smerokaz
  proti Šlovrencu zavijemo s ceste med Dobrovim in mejnim prehodom Neblo

  Kontakti

  ■05 395 95 60; 041 454 002
  ■ info@kabaj.si 

  delovni čas 
  petek od 19. do 23. ure, sobota od 12. do 15. in od 19. do 23. ure, nedelja od 12. do 16. ure (rezervacije so zaželene); sreda in četrtek po dogovoru za skupine

  Zaprto

  ponedeljek, torek

  Kuhinja

  podeželska, sredozemska, briška 

  Ocene

  Nedelo, junij 2016 (4/6); Nedelo, 2010 (3,5/6); Mladina, 2008 (4/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Kabajeva kuhinja, ki jo idejno usmerja Katja Kabaj, uresničuje pa Primož Bensa, ni visokoleteča. Čeprav hiša spominja na toskansko sproščenost in provansalsko vrhunskost, se ta skriva le v kleti, za prvo pa si morate vzeti vsaj tri dni časa, da se med vinogradi rešite vseh mest­nih skrbi. Zajtrk računa, da bo čez dan še veliko priložnosti, za kosilo pa se odločite, ali ga boste preskočili ali pa za večerjo ponovili. Vsak dan pet hodov, z možnostjo izbire od 1 do 5 ali vseh, ponuja raznolikost, ki pa ostaja strogo v briških okvirih in tradicionalnosti. To je, seveda, dobro, saj je ves prostor prepuščen egu avtorjevih vin, ki imajo tisti značaj, ki bi ga drugje iskali v jedeh...« (Nedelo, 2016)
  ■ »...Kabaj Morel je ubral pravo pot. To ni visoka kuhinja, ki bi na krožniku delala konkurenco pogledu skozi okno. Toda, še bolj pomembno, to tudi ni turistična kuhinja, ki bi v fritezi delala konkurenco dolini. To je kuhinja Brd, pa čeprav si včasih kuhar kaj poenostavi... Zato pa si je v sladkem delu naložil trojno delo. Limonova strjenka z domačo bezgovo marmelado, žele iz svežih borovnic in pena divje mete z jagodnim pirejem niso spominjali le na briško, temveč tudi na francosko podeželsko kuhinjo. Hvala, da nista bili panna cotta in mousse!...« (Nedelo, 2010)
  ■ »...Res, Ilovarjev trio ni niti malo vihal obrvi nad carpacciom iz prekajene govedine in slastnim flanom, pogačico iz skute in melancan, dopadlo se nam je tako olivno olje kot domač bel kruh, mini zloženka iz melancan, mladega sira in pršuta, zadovoljni smo bili s kremastim orzottom - kranjci bi rekli z ričoto - iz ješprenja, manj z okusom vanj nasekljanih bučk, na splošno pa bi rekli, da imajo Kabaji in Moreli v paci slastno pljučno za tagliato in v špajzi pristno skuto za čudovito strjenko. A kaj, ko tako daleč od mesta pričakuješ več od strokovno izgotovljene mestne košte, kak pridelek kmetije in izrazitejši vonj po okolišu, v hramu vinarjev pa, da nenehno žanjejo uspeh z uigranimi kombinacijami...« (Mladina, 2008)

  Cene

  hladne predjedi 7; juhe 4; tople predjedi 8; glavne jedi 13; sladice 4; 3-hodni degustacijski meni 20, 4-hodni 28, 5-hodni 32 evrov; degustacijska večerja z vini za 2 osebi, 97 evrov (2016)

  Vinska karta

  petnajst belih, rdečih, oranžnih vin domače kleti Kabaj Morel, ki so jo ameriški vinski strokovnjaki (Wine & Spirits) uvrstili med sto najboljših vinskih kleti na svetu

  Drugo

  prenočišča

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali,
  abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 
   
  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.063
  receptov