Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Brazilska restavracija Rodizio do Brasil

  Brazilski gostinski lokal v Ljubljani
  30. april 2010
  št. ogledov: 6109

  Brazilska restavracija Rodizio do Brasil
  Trg MDB 1, Ljubljana

  Smerokaz

  sredi Ljubljane, nakdanja gostilna Lovec, na križišču Prešernove in Rimske ceste

  Kontakt

  ■ 040 316 341
  info@rodizio-brasil.com

  Odprto

  NON STOP, od ponedeljka do četrtka od 12. do 23. ure; petek in sobota od 12. do 24. ure; nedelja od 12. do 22. ure

  Kuhinja

  brazilski churrasco žar; hladni in topli bife (tudi pojej, kolikor moreš); gl. jedilni list s cenami; vinska karta

  Ocene

  Nedelo, november 2014 (3,5/6); Mladina, junij 2014 (3/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Vrstni red pravzaprav sploh ni pomemben, čeprav se ga poskušajo držati. Kjer vstopite, nadaljujete, dokler se krog desetih vrst mesa ne odvrti. »Želite še kaj ponoviti?« je nato prijazno vprašanje za največje mesojedske junake. Picanha je zgornji križni del, salsicha je klobasa, coracao so piščančji srčki, costela goveja rebra brez kosti, cupin je goveja zarebrnica, coxa de porco svinjsko stegno, costelinha de porco svinjska rebra, cameiro je jagnjetina, bezerro teletina, peru purana...« (Mladina, 2014)
  ■ »... Na nabodala nataknjeni kosi mesa se najprej sučejo v velikem žaru, potem pa jih od mize do mize raznašajo takozvani pikadorji in jedcem odrežejo rezino ali dve. Mesa pa je vseh sort in oblik: naše omizje se je navdušilo nad piščančjimi srčki (pa tudi perutničke so ostale na sočnejši strani) in kosi s česnom začinjene govedine, ki je bila mehka, sočna in ravno prav pečena. Jagnjetina je bila že skoraj ovčetina, a je močan okus vseeno spremljala mehkobnost, razkoščičeni svinjski hrbet in v slanino zaviti puranji file pa se nista mogla izogniti presušenosti. Več karakterja smo pričakovali od klobasic, ki so bile na ravni povprečnih generičnih slovenarskih pečenic, pri večjih, skorajda že kebabskih kosih govejega stegna pa se velja zagrebsti za zapečeni zunanji...« (Mladina, 2014)

  Vino

  sicer le 30 etiket in za vse, ki so na seznamu, ni nujno, da bodo tudi na mizi, toda na mednarodnem seznamu ne manjkajo ne Južnoameričani ne modni Italijani in Francozi. Nekaj ponosnih buteljk in cen, toda čilski cabernet sauvignon Tormenta (35 evrov), ni bil le organski, temveč tudi dovolj vzdržljiv za vseh deset vrst mesa. V kozarcih Dolfo, belo in rdeče

  Cene

  kolikor lahko poješ: rodizio 24,50 evra (10 vrst mesa), rodizio vege 16,50 in rodizio gamberi 22; kosilo rodizio 16,80 (6 vrst mesa) ali 8 evrov (2 vrsti mesa) 2014; gl. tudi kuhinja (jedilni list)

  Drugo

  darilni boni

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.137
  receptov