Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Bistro Zvezda

Gostinski lokal v Ljubljani
07. junij 2011
št. ogledov: 2025

Bistro Zvezda
Wolfova 14, Ljubljana

Smerokaz

v parku Zvezda; garažna hiša sredi mesta je skoraj pod lokalom

Kontakt

tel. 01 421 90 91

Odprto

od ponedeljka do petka od 11. do 23. ure; sobota od 10. do 23. ure

Zaprto

nedelja

Kuhinja

gl. jedilni list (tudi za vegane); dnevni meni; številne sladice v kavarni (non stop) 

vina
za bistro je vinska ponudba zelo dobra! Okusi se, da nekdo o njej razmišlja (sommelier Damir Jusović). Število etiket (66) povsem zadošča, še posebej, ker so ”hišni” Marjan Simčič, Jakončič, Movia, Ferdinand, Blažič, Sutor, Posestvo Burja, Trapan, Marjan Sirk. In (skoraj) vsa vina so tudi na kozarec!... Pribitek na ceno: sivi pinot, Dolgo 18 evrov, pri vinarju 7,50

Ocene

Nedelo, oktober 2012 (3,5/6); Mladina, januar 2012 (3/5)

Izvlečki iz ocen

■ »... Hrustljavka, s katero so v Zvezdi zanimivo in primerno prevedli nemško-alzaški goreči kolač (flammekueche), je jed, ki se zaradi svoje cene v primerjavi s hitrostjo zaužitja sicer ne bo preselila v stojnico v parku čez cesto, si pa je vseeno in hitro v bistroju pridobila ob Zvezdinem še zvezdniški status. Pozdrav iz kuhinje sploh ni potreben, saj natakar vešče prodaja: ”Naša hrustljavka..., iz pirine moke..., z vinskim kamnom..., dvakrat pečena, drugič šele ob naročilu..., in sveže lisičke...” že zrezana, po robovih črno zapečena, zelo tanka in zelo hrustljava, sveže obložena, kar kliče k sproščenemu pogovoru ob lizanju prstov na pločniku sredi Ljubljane. Sestavine so žive, torej rukola ni uvela, paradižnik ni podhlajen, lisičke niso spužvaste...« (Nedelo 2012)
■ »... Kar se tiče kosilništva, je pa takole: kelnarski pobje so prijazni, a jim med rush hourjem rada popusti koncentracija; jedi na treh prednastavljenih menijih se slišijo lepo in raznoliko, z ravno prav inovativnega štiha, da so dvignjene rahlo nad ljubljansko povprečje, kar velja tudi za cene. Sicer pa iz kuhinje ne pošiljajo slabih reči: špinačna juha in dišeč ričet sta bila čisto simpatična predstavnika svoje sorte, goveji trakci z zelenjavo in riževimi rezanci so odkrito in všečno koketirali z Azijo, puranja rulada se je (tudi ob pomoči nevsiljive omake) za las izognila suhobi, še najslabše so jo odnesli njoki, opremljeni z anemično kombinacijo lososa in svežega kopra. Sta pa dober vtis pustila s hrenovim pridihom zabeljena solata zelena-rdeče zelje-rdeča pesa in kreften čokoladni glazirani kao brownie...« (Mladina 2012)

Cene

cenovni okvir zvezdenja na Kongrescu je takle: prednastavljeno kosilo vas bo stalo okrog 12, mala hrustljavka 10, burger pa 15 evrov (Mladina)

Drugo

catering

Spletne povezave

■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
■ slovenski gostinski lokali, krajevno
■ najboljših 100 restavracij na svetu

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki