Prijava DODAJ SVOJ RECEPT
  IŠČI PODROBNO

  Avio Pub

  Gostinski lokal pri Postojni
  05. marec 2011
  št. ogledov: 3281

  Avio Pub
  Rakitnik 1a, Prestranek

  Smerokaz

  tik ob športnem letališču Postojna, ob cesti Postojna-Pivka, le 500 metrov od avtocestnega izvoza Postojna

  Kontakt

  ■ tel. 05 720 13 10; 720 13 10
  info@aviopub.si 

  Odprto

  od torka do četrtka od 11. do 22. ure; petek in sobota od 11. do 23. ure; nedelja od 11. do 22. ure

  Zaprto

  ponedeljek

  Kuhinja

  zrezki z žara; pice; bistro jedi; gl. jedilni list

  Ocene

  Nedelo, maj 2017 (3/6); Mladina, marec 2014 (3/5)

  Izvlečki iz ocen

  ■ »... Za ljubitelje govejega mesa so pleskavica, burger – ob klasičnem je YU z ajvarjem in mehiški s siroma nacho – ali steak brez dodatkov, le iz »100 % black angus govejega mesa, soli in popra«. Jedilni list, seveda, ni inovativen, ampak plastičen, preveden, s slovničnimi napakami in preveč listi. A to je mogoče pričakovati... da je pred vrati čisto nov hladilnik za suho zorenje govejih hrbtov, ob katerem feni že odštevajo sitno do 40 (dni), da smo v pubu ujeli velikonočno ponudbo in da vi lahko 8. maja v podružnici, Kantini Pivka v Parku vojaške zgodovine, doživite ob bogatem kulturnem programu čemažev dan. Torej, piščanci niso le pivski, temveč tudi pivški, po kraško, s curry omako ali narezano (taljata), meso z žara je grill za dva ali za štiri (po 300 gramov rostbifa, svinjskega kareja, piščančjih prsi in telečje taljate), pic je 26 vrst...« (Nedelo, 2017)
  ■ »... vse skupaj je pač bila uvertura v mesno poglavje. Tu smo najprej glavnemu kurjaču z naročeno prato z rožmarinom nastavili sočnostno zanko, ki pa se ji je ognil v velikem loku: centimetrski rezini svinjskega hrbta sta bili sočni, mehki in okusni ter kot taki v ponos ognjenemu obdelovalcu. Takisto je moč reči tudi za nedolžno zagozdo govejega pljučnega fileja, ki bi jo bilo mogoče razkosati zgolj z vilicami, ter bolj kompakten, a vseeno mehak in malo bolj sladkast iz hrbta avstralskega goveda odrezan dvocentimetrski steak. Ob v kozarec za vlaganje zaprti panakoti s precej presladkim prelivom, odličnem tiramisuju in fletni piti/tortici je moč povzeti, da aviatičarji znajo predvsem z mesovjem, da pa tudi na tem področju po usvojenih tehnikah zorenja in pečenja čakamo na kakšno dodatno diverzifikacijo s poreklom in vzrejo mesa...« (Mladina, 2014)

  cene
  hladne predjedi 8–10, pice 6,50–9,50, tople predjedi 8–12, glavne jedi 10–24, sladice 2,50–4 evre
  ■ za resen steak, kaj malega prej in kaj sladkega po boste postojnski aviaciji odšteli približno 25 evrov (2014)

  Vinska karta

  pub, ki pivsko toči, a tudi vinski bar, ki odčeplja; med 30 etiketami jih je dovolj na kozarec za priporočeno vinsko spremljavo jedem; najbolj priljubljeni vinarji so Santomas (rdeča vina), Sveti Martin (barbera), Guerila (demeter pridelava), Blažič (zrela vina) in Gordia (oranžna vina)

  Spletne povezave

  ■ najboljši slovenski gostinski lokali, abecedno
  ■ slovenski gostinski lokali, krajevno
  ■ najboljših 100 restavracij na svetu 

  © 2004-2019 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  13.137
  receptov