IŠČI PODROBNO

  Zdrava prehrana po horoskopu

  Gillian Knowles, avtorica, je astrologinja s healthista.vom – Tudi zvezde nas (menda) lahko pripeljejo do boljšega zdravja, pa tudi vitke postave
  03. april 2014
  št. ogledov: 1581

  Oven
  Tekmovanje kot motivacija
  Oven se lahko preklopi na nov način prehranjevanja hipoma, brez posebnega planiranja. Pričakuje hitre rezultate, če teh ni, zlahka izgubi zanimanje oziroma motivacijo. Oven najlažje hujša v obliki tekmovanja z nekom, saj ga želja po zmagi sili, da da vse od sebe. Nasvet: fokusiraj se na proteine (enostavne beljakovine), ne na ogljikove hidrate.
   

  Bik
  Hujšanje ga naredi ubogega
  Bik rad je, zato se ob strogi dieti počuti ubogega in prikrajšanega. Zaradi tega naj bo bikova dieta polna okusne, a zdrave in na krožniku lepo aranžirane hrane. Bika moramo spomniti, da tudi zdrava prehrana nudi enake užitke kot tista z obilico kalorij. Še posebej, če ima čas in prostor, da na domačem vrtu vzgoji solato, zelenjavo in zelišča. Ko se bik enkrat odloči za dieto, prideta njegova trma in vztrajnost do polnega izraza, zlahka ne odneha. Nasvet: izogibaj se sladkarij in težke hrane.
   

  Dvojčka
  Zlahka kuri kalorije
  Dvojček, kot pove že ime, rad dela hkrati vsaj dve stvari, zato je zanj idealna kombinacija dieta in program izbranih vaj. Ker je dvojček na splošno aktiven in vedno v gibanju, relativno zlahka pokuri kalorije. Njegov glavni izziv je vztrajnost, zato se zlahka drži ene diete in ne razmišlja o drugi. Dvojček naj si vzame čas in v miru zaužije uravnotežen obrok, namesto nenehnega hitenja in prehranjevanje v stoje. Dvojček je nagnjen k temu, da o novem načinu prehranjevanja raje govori, kot pa ga v resnici udejanja. Nasvet za dvojčka: izogibaj se hitre prehrane.
   

  Rak
  V hrani išče uteho
  Noben nebesni znak ni bolj odvisen od tega, da s pogostim poseganjem po hrani išče uteho za prizadeta čustva. Zaradi tega je odnos do diete za raka še posebej pomemben. Zdrav način prehranjevanja naj načrtuje tako, da ga sprejema kot ljubezen do samega sebe, ne pa kot nekakšno prikrajševanje. Rak ima pogosto kakšno majhno skrivališče kaloričnih poslastic, kamor se pogosto zateče. Nasvet: izogibaj se skušnjavam in nezdravi hrani iz otroštva.
   

  Lev
  Zlahka vztraja
  Levu je zelo pomembno, da je zadovoljen sam s seboj, zato je najbolje, da dieto sprejema kot pot k temu cilju. Spontanost in samozaupanje levu omogočata, da nov prehranski načrt sprejme poln idej in navdušenja. Močan karakter mu omogoča, da vztraja. Lev teži k priznanjem in odobravanju, zato naj ignorira vsakogar, ki se posmehuje ali kritizira njegovo renesanso. Nasvet levu: bogate omake nadomesti z lahkimi marinadami oziroma prelivi.
   

  Devica
  Ni za hitre diete
  Devica je praktična in metodična, rada ima zapisovanje. Prehrana je za devico zelo pomembna. Ko se spusti v nov režim prehranjevanja, rada o tem piše v dnevnik, obenem pa planira obroke po njihovi hranilni vrednosti in prednostim za zdravje. Devica zavrača hitre diete, problem pa je njena nagnjenost k perfekcionizmu. Zaradi tega naj bo do sebe prizanesljiva, če kdaj ne uspe. Nasvet: v izogib alergijam uživaj organska živila.
   

  Tehtnica
  Izbira hrano, bogato s kalijem
  Največji problem tehtnice je, kako med številnimi dietami izbrati eno samo. Ko pa se enkrat odloči, zlahka pade v skušnjavo po zamenjavi diete. Tehtnici ne manjka motivacije po spreminjanju prehranskih navad, še posebej, če je cilj še večja fizična privlačnost. Za tehtnico je najbolje, če se diete drži skupaj s prijateljico, s katero lahko nenehno izmenjujeta izkušnje. Nasvet: izbiraj živila bogata s kalijem, na primer banane, listnato zelenjavo, ribe in jogurt.
   

  Škorpijon
  Strog režim ga ne moti
  Škorpijon ima močnejšo voljo kot kateri koli drug nebesni znak. Ko se enkrat odloči, se zagotovo drži izbranega načina prehranjevanja. Pri tem kontrolira svoje nagone, stroga dieta pa mu je mala malica, če ga na koncu poti čaka želena preobrazba. Škorpijon ne pripoveduje o svojih prehranskih načrtih. Ob komplimentih na račun njegovega videza se skrivnostno smehlja in uživa v svoji majhni skrivnosti. Nasvet: uživaj čim več surovih živil.
   

  Strelec
  Pričakuje hitre rezultate
  Strelec si rad zastavlja cilje in uživa v izzivih, a zlahka izgubi voljo, če rezultati niso karseda hitro opazni. Redko je polovičar, zato se novega načina prehranjevanja loti z navdušenjem in optimizmom. Zadana dieta pa je lahko težavna, ker je strelec nagnjen k pretiravanju. Strelec naj bo realen glede dosežkov v kratkem obdobju, v dieto pa naj vključi tudi telovadbo in zabavo. Nasvet: sladkor, sol in smetana imajo bolj zdrave nadomestke.
   

  Kozorog
  Ne teži k lahkemu uspehu
  Kozorog je najbolj nagnjen k postopnemu napredovanju k cilju. Ne išče bližnjic. Bolj ko je dieta zahtevna, večje je njegovo zadovoljstvo, ko doseže cilj. Z odrekanji nima problema, če vidi cilj. Kozorog naj bo do sebe bolj toleranten: zdrava prehrana je lahko užitek, dieta pa naj ne bo vzdržljivostni test. Nasvet: kalcij je še posebej pomemben.
   

  Vodnar
  Vedeti mora, kdaj naj odneha
  Vodnarja pritegnejo nenavadni načini poti do cilja. Je inovativen in izviren, zato je zanj najbolje, da izbere prehranski način, ki ga povsem prilagodi samemu sebi. Če mu novi način prehrane postane dolgočasen, izgubi zanimanje in ga zlahka zavrže. Če pa novi način prehranjevanja sprejme kot novi način življenja, se nanj zlahka naveže in zavrača sugestije, da gre predaleč. Ključ pri vodnarju je zmernost in zavedanje, kdaj je potrebno odnehati. Nasvet: alkohol nadomeščaj z ingverjevim pivom.
   

  Ribi
  Njen problem je vztrajnost
  Ribe sanjajo popolnost. Zase pa težko najdejo pravo dieto, še težje pa pri njej vztrajajo. Včasih se ribi zdi povsem nemogoče vztrajati v začrtanem prehranskem okviru. Dobra rešitev za ribo je kombinacija diete, plesa, joge ali/in meditacije. Nasvet: zagotovi zadosten vnos tekočine, saj pogosto ješ, ko si pravzaprav žejna.  © 2004-2022 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
  15.000 receptov
  Moja kuharica