Prijava DODAJ SVOJ RECEPT

Male kulinarične coprnije s Krasa

Mmm pokušine Beatrice: za razvajanje, sprostitev in avtentično doživetje krasnega Krasa – Za nos, oči, brbončice in dušo – Sedem različic druženja v toplem, spokojnem domu Vojke in Jurija
19. oktober 2015
št. ogledov: 2221

V svoj topli dom sredi Krasa vabita Vojka, komunikacijska strateginja, in Jurij, zdravnik. V hišo, kjer se v hipu počutiš kot doma. Zelo dobrodošlega. Vojka in Jurij sta se ob svojih poklicih prelevila še v strastna coprnika, ki coprata za domačim štedilnikom. Pretežno ročno pripravljene, butične mmmarmelade, pa tudi številne druge gurmanske coprnije. Z izkušnjami. S strastjo. Z ljubeznijo.

V sončnem Tomaju na Krasu, v toplem domu Vojke in Jurija, lahko preživiš uro ali pa kar ves dan. Z druženjem med pokušinami. Lahko tudi za nakup njunih dobrot, ni pa obveza. Po dogovoru vas popeljeta po vasi, lahko pa tudi k prijateljem, soustvarjalcem. Sirarjem, vinarjem, sadjarjem in drugim. Vsak obisk vključuje kratko zgodovino kuhanja marmelad in predstavitev njunih coprnij. Pa izbrano degustacijo, v kateri se lahko prepričaš, da npr. dobre marmelade niso le za na kruh in palačinke, temveč se odlično podajo tudi k mesu, siru, zelenjavnim jedem, praženemu krompirju in še kam. Prilagojeno času, ki ga imaš na voljo.

  • Beatrice 1. Pokušina petih dobrot Mmm Beatrice. Domač kruh ali frtalja, pa kozarček terana ali domačega zeliščnega soka. Za 4 do 24 gostov. 4,50 evra na osebo.
  • Beatrice 2. Pokušina sedmih dobrot Mmm Beatrice. Domač kruh ali frtalja, pa kozarček terana ali domačega zeliščnega soka. Za 16 do 24 gostov. 4,50 evra na osebo.
  • Beatrice 3. Pokušina desetih dobrot Mmm Beatrice. Domač kruh ali frtalja, pa kozarček terana ali domačega zeliščnega soka. Za 4 do 24 gostov. 7 evrov na osebo.
  • Beatrice 4. Pokušina sedmih dobrot Mmm Beatrice. Brusketa s paradižnikovo šalšo, polentna tortica (s tomajskim kozjim sirom), postrežena s čatnijem, zeliščna frtalja z mmmarmeladami, kozarček terana, domač zeliščni sok. Za 4 do 24 gostov. 9 evrov na osebo.
  • Beatrice 5. Pokušina desetih dobrot Mmm Beatrice. Brusketa s paradižnikovo šalšo, polentna tortica (s tomajskim kozjim sirom), postrežena s čatnijem, zeliščna frtalja z mmmarmeladami, kozarček terana, domač zeliščni sok. Za 4 do 24 gostov. 11 evrov na osebo.
  • Beatrice 12. Pokušina dvanajstih dobrot Mmm Beatrice. Brusketa s paradižnikovo šalšo, suhomesna poslastica z marmelado, polentna tortica (s tomajskim kozjim sirom), postrežena s čatnijem, domača jota in kruh Beatrice, zeliščna frtalja z mmmarmeladami, kozarček terana, domač zeliščni sok, kava. Za 4 do 24 gostov. 18 evrov na osebo.
  • Beatrice Gurman. 7-hodni degustacijski meni. Po dogovoru. Za majhno, izbrano družbo. Za osebno praznovanje, srečanje ali/in druženje.

Mmmarmelade Beatrice kuhata iz prvovrstnega primorskega sadja in zelenjave. Sadni delež do šestkrat presega evropske normative. Brez kakršnih koli aditivov, želirnega sladkorja, brez ali s samo 30 - 80 grami sladkorja na kilogram sadja. Kuhajo se počasi, na štedilniku brbotajo tudi do 26 ur.
 

Mmm paradižnikova šalša Beatrice je iz paradižnikov San Marzano (po mnenju številnih chefov najboljših na svetu), ki na kraškem štedilniku brbotajo 22 ur. Po Gurmanovi izkušnji najboljša paradižnikova omaka na slovenskem trgu. Ki je lahko tudi marmelada. Ali pa osnova za odlično paradižnikovo juho, slastne bruskete ali pa dodatek k omakam in drugim jedem.

Marelični in čebulni Mmm čatni Beatrice sta izvirna kraška variacija priljubljene azijske priloge, ki je že povsem navdušila gurmansko Evropo, v Sloveniji pa jo predstavlja Mmm Beatrice. Z izjemno visokim deležem sadja/zelenjave. Čatniji, ki so tako dobri, da so, kot kar nekaj mmmarmelad, pošli.
 

Pokliči ali piši in se dogovori. Za srečanje, ki bo ostalo v predalčku. Z najlepšimi spomini.

(p.s.: objava ni plačano oglasno sporočilo, ampak sodi v rubriko "Gurman priporoča")

© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.239
receptov