Gurman.eu - EU web awards finalist
Uporabnik Išči
    IŠČI PODROBNO

    Kako izbrati pomivalni stroj

    Pomivalni stroj skrajša čas pomivanja in nam prihrani čas, obenem pa varuje naše roke – Razlikujejo se predvsem po velikosti in porabi vode
    14. avgust 2009
    št. ogledov: 2584

    Koliko prostora imate na voljo
    Kakšen pomivalni stroj pride v poštev za vaše gospodinjstvo, je odvisno predvsem od velikosti kuhinje oziroma prostora, ki ga imate na voljo. Na voljo so v številnih velikostih – tako vgradni, ki ga namestite pod kuhinjski pult, kot tudi večji, prostostoječi. Stroj boste morali priključiti na cev za vodo, zato je pametno, da mesto zanj predvidite v bližini pomivalnega korita.
     

    Pregled ponudbe
    Preden se odpravite po nakupih, v grobem opredelite, kakšen stroj iščete in tako zožite izbor. Razmislite, koliko ste pripravljeni odšteti zanj, kakšne velikosti pridejo v poštev in kako naj bi bil videti. Oglejte si ponudbo v lokalnih trgovinah in pobrskajte po spletu ter se opremite z vsemi možnimi informacijami, ki so na voljo. Če imate veliko družino in posledično večje količine posode, razmislite o nakupu energijsko varčnega stroja, ki bo porabil manj vode in elektrike kot običajni stroji. Za manjša gospodinjstva pa so primerni manjši modeli, ki so priročni za občasno pranje in manjše količine posode.
     

    Več funkcij = več stroškov
    Pri nakupu pomivalnega stroja praviloma velja: več udobja in funkcij nudi stroj, dražji in višji bodo stroški. Več posebnih programov pranja, ciklov izpiranja in namakanja omogoča stroj, višja bo njegova cena. V kolikor ne kupujete najbolj kvalitetnega stroja, ki je trenutno na voljo na tržišču, ne pozabite, da več udobja pomeni tudi večjo porabo vode in elektrike. Dodatne funkcije, kot je denimo sušenje pri visoki temperaturi in časovni zamik vklopa, dvigujejo ceno stroju, a vam hkrati nudijo tudi več udobja.
     

    Nekonvencionalni pomivalni stroji
    Poleg klasičnih (vgradnih in prostostoječih) pomivalnih strojev, obstajata še dve vrsti teh praktičnih gospodinjskih pripomočkov.
     

    Predalni pomivalni stroji, ki imajo enega ali več manjših ločenih predalov in so primerni zlasti za majhne količine posode. Njihova prednost je v tem, da lahko ločeno operete samo nekaj kozarcev ali krožnikov, kar je še posebej priročno za razne manjše zabave in pogostitve. Pomanjkljivost pa ta, da jih na domačem tržišču doslej še nismo zasledili. Tri različne modele denimo ponuja priznani ameriški proizvajalec kuhinjskih pripomočkov KitchenAid, kjer je najmanjši model z enim predalom na voljo za slabih 700 evrov.
     

    Četrti tip pa predstavljajo prenosni pomivalni stroji, ki jih lahko poljubno premikate, na pomivalno korito pa jih vsakič sproti priključite s posebno cevjo. Primerni so predvsem za majhna stanovanja, ki še nimajo nameščenih priključkov za pomivalni stroj. So veliko bolj kompaktni kot klasični pomivalni stroji, priročni pa za tiste, ki se pogosto selijo.
     

    Štirje različni tipi pomivalnih strojev tako omogočajo, da se za prav vsako gospodinjstvo najde pravi. Kakšnega boste izbrali, je odvisno predvsem od vašega proračuna in velikosti kuhinje, a ne glede na tip, vam bo stroj v veliko pomoč pri vsakodnevnem opravilu.

    Viri

    Delo & Dom 

    spletne povezave
    Kako očistimo pomivalni stroj

     



    © 2004-2024 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
    15.915 receptov
    Moja kuharica
    Odstrani