Prijava

16-letnik odpira vrhunsko restavracijo

Flynn McGarry je najmlajši kuhar, ki odpira svojo restavracijo – 8-hodni meni za 160, vinska spremljava pa še 80 zelencev – Za prve tri tedne je že razprodan
26. oktober 2014
št. ogledov: 2298

Flynn McGarry je najmlajši kuhar, ki bo odprl svojo restavracijo. Ta je v New Yorku, imenuje pa se Eureka, po ulici, na kateri so živeli pri njegovih enajstih letih. 8-hodni degustacijski meni stane 160 $, vinska spremljava pa še nadaljnih 80 $; 17 video predstavitev. Restavracija odpira svoja vrata 12. septembra, za prve tri tedne pa je že razprodana. Za začetek bo predstavil tudi nekaj avtorskih jedi, med njimi terino iz gosjih jeter s češnjevim kompotom in morskega ježa na kremi iz korenčka, kislih kumaric in kave.
 

Flynn McGarry, drobne postave in pegast, je sicer znan po tem, da je že pri svojih 13-ih v hiši svojih staršev dnevno sobo preuredil v Klub za večerje. V klubu je serviral 12-hodne degustacijske menije po 120 $.
Flynn pravi, da je zelo kreativen, videz jedi pa naj bi spominjal na umetniško sliko. Pri delu je izrazito precizen, natančen in v celoti osredinjen na tisto, kar počne. V ZDA je že medijska zvezda, saj je gostoval v nekaj oddajah na NBC, še pomembneje pa je, da je gostoval tudi v nekaterih najboljših ameriških restavracijah, kot sta Alinea in Eleven Madison Park. Pomagal pa je tudi pri pripravi humanitarne večerje v beli hiši.

Flynn ne želi, da ga vidimo kot otročjega kuharja, ampak kot potencialnega lastnika Michelinove zvezdice. Uživa v tem, kar dela.
Njegovo delo lahko spremljamo na YouTube kanalu diningwithflynn, takole pa ga v krajšem videu predstavi New York Times.

Viri

prosto po NYT 
 

 © 2004-2021 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.987 receptov
Moja kuharica