Prijava

10 najbogatejših chefov

S kuharijo lahko izjemoma zaslužiš milijardo evrov, v glavnem pa bistveno manj, a še vedno veliko – Med desetimi kar tri ženske
06. november 2014
št. ogledov: 1841

1 Alan Wong
(na fotografiji) Chef kitajsko japonskih korenin je strokovnjak za havajsko kuhinjsko, s čimer si je prikuhal za milijardo (?!) evrov premoženja. Človek pomisli, da kuha botrom.
 

2 Jamie Oliver
Njegovo bogastvo – v primerjavi z Wongovim je prava revščina -, cenijo na 210 milijonov evrov.

3 Gordon Ramsay
Čeprav medijsko najbolj izpostavljen, je vendarle komaj na tretjem mestu. Njegov zaslužek je ocenjen na 105 milijonov evrov.
 

4 Wolfgang Puck
Američan avstrijskih korenin je že več kor dvajset let zadolžen za gala večerje ob podelitvi Oskarjev, po svetu pa ima kar nekaj restavracij z mišelinkami. Njegov zaslužek ocenjujejo na 67 milijonov evrov.
 

5 Rachel Ray
je avtorica številnih televizijskih kuharskih šovov, s katerimi si je prislužila kakih 3 milijonov evrov.
 

6 Emeril Lagrasse
Ameriški chef, najbolj znan po svojem kuhanju na food networku, si je prislužil 44 milijonov evrov.
 

7 Ina Garten
Avtorica številnih kuharskih knjig, ki jih prodajajo po vsem svetu, ima bogastvo, ocenjeno na kakih 39 milijonov evrov.
 

8 Paula Deen
je ameriška kuharska zvezdnica in avtorica štirinajstih kuharic, ki se opazno pripomogle k njenemu bogastvu, ocenjenemu na 14 milijonov evrov.
 

9 Mario Batali
je eden najpomembnejših ambasadorjev italijanske kuhinje po svetu in lastnik številnih restavracij, doslej pa si je prislužil kakih 11 milijonov evrov.

10 Alain Ducasse 
Francoski kuharski genij, lastnik treh restavracij s po tremi mišelinkami, je doslej zaslužil pravzaprav borih 10 milijonov evrov.© 2004-2020 Gurman.eu | Pogoji uporabe | Zasebnost | Piškotki
13.579 receptov
Moja kuharica